Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Francie uštědřila ruským volejbalistům první porážku v turnaji

Volejbalisté Francie ukončili ve čtvrtém kole olympijského turnaje neporazitelnost výběru Ruského olympijského výboru a všech dvanáct mužstev už má na kontě nejméně jednu prohru. V jednom z pátečních šlágrů skupiny B v tokijské Ariake Areně francouzský tým kolem Earvina Ngapetha vyhrál 3:1 a udělal velký krok do čtvrtfinále. Rusko, brazilští obhájci zlata, polští mistři světa, Itálie a Kanada už mají postup jistý.

Ruští volejbalisté nestačili na Francii
zdroj: Reuters autor: Carlos Garcia Rawlins

Francie věděla, že musí ruský tým porazit. Odhodlání dokumentoval i právě Ngapeth, když ve snaze zachránit míč prokopl reklamní panel. Jeden z nejlepších smečařů světa vyvázl bez zranění a s 18 body byl nakonec druhým nejproduktivnějším hráčem zápasu po Jeanu Patrym (20).

"Turnaj jsme nezačali tak, jak jsme chtěli, a před zápasem s Ruskem jsme nebyli v dobré pozici, ale dneska jsme hráli dobře. Potřebovali jsme kvalitně bránit a to se povedlo. Spoustu míčů jsme na bloku aspoň nadrazili, prostě jsme v defenzivě hráli velmi chytře," uvedl kapitán a nahrávač Benjamin Toniutti.

Je nám líto, video expirovalo.
Brazilští volejbalisté porazili Američany

Brazilci ve stejné skupině zdolali 3:1 Američany. "Po prohře s Ruskem jsme si mnohé vyříkali, včera trénovali a zlepšili si náladu. Už si zase věříme," uvedl nahrávač Bruno Rezende. Polští mistři světa ve třech setech zdolali domácí Japonsko a jsou v čele skupiny A.

Výsledky volejbalu:

Skupina A: Kanada - Venezuela 3:0 (13, 22, 12), Japonsko - Polsko 0:3 (-22, -21, -24), Itálie - Írán 3:1 (28, 21, -21, 21).

Skupina B: Brazílie - USA 3:1 (-30, 23, 21, 20), Argentina - Tunisko 3:2 (-23, -23, 19, 18, 8), Ruský olympijský výbor - Francie 1:3 (-21, 20, -17, -20).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články