Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Drama až do poslední sestavy. Ruští gymnasté předčili Japonce i Číňany

Rozhodovaly desetiny a jasno o vítězi nebylo až do poslední sestavy. Ze zlata se nakonec radovali Rusové. V Tokiu zvítězili před domácími obhájci zlata z Ria de Janeiro Japonci. Čína se podruhé za sebou musela spokojit s bronzem.

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatický závěr týmové soutěže gymnastů

Ruské gymnasty táhli za triumfem svými výkony vícebojařští světoví šampioni Nikita Nagornyj, který závodil už v Riu, a Artur Dalalojan. Olympijské stříbro z Brazílie mají ve sbírce i další dva členové ruského týmu Denis Abljazin a David Beljavskij.

Nagornyj ustál tlak a závěrečné vystoupení celé soutěže na prostných zvládl s přehledem. "Ráno se objevily zprávy, že na Tokio míří tajfun. No, tak tajfun už dorazil, bere zlato a sedí tu před vámi," řekl spokojený Nagornyj po soutěži.

Domácí Japonce posunul na druhou příčku skvělým vystoupením na hrazdě Daiki Hašimoto v poslední rotaci. Čínu naopak hned v úvodní rotaci srazil pád Lin čchao-pchana v prostných.

Výsledky sportovní gymnastiky:

Muži - víceboj družstva: 1. Rusko (Abljazin, Běljavskij, Dalalojan, Nagornyj) 262,500 b., 2. Japonsko (Hašimoto, Kaja, Kitazono, Tanigawa) 262,397, 3. Čína (Lin Čchao-pchan, Sun Wej, Siao Žuo-tcheng, Cou Ťing-jüan) 261,894, 4. Británie 255,760, 5. USA, 6. Švýcarsko 250,927, 7. Ukrajina 246,394, 8. Německo 238,495.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články