Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Dostál se v Tokiu dočkal náhradní závodní lodi

Kajakáři Josefu Dostálovi dorazila na aklimatizační soustředění do Tokia jeho "Vosa", náhradní závodní loď z Prahy. V přípravě na olympijské hry ji okamžitě vyzkoušel. Dostálův kajak podobně jako deblkajak, který z Prahy poslali už dříve, je náhradou za zpožděné vybavení zaslané v květnu do Portugalska.

Odtamtud měly české i další lodě dorazit po moři do Japonska, ale kontejnery stále do dějiště Her putují. "Balík lodí, který měl původně dorazit už před kempem, bude (k dispozici) až na olympiádu z důvodu špatného počasí na oceánu. V tu dobu už bych byl zvyklý na jinou loď a musel bych to znovu měnit, což by bylo katastrofální," vysvětloval trojnásobný olympijský medailista Dostál v nedávném vyjádření pro média.

Po dohodě s kanoistickým svazem a Duklou byly lodě poslány letecky z Prahy. Nejdříve deblkajak, jenž na Dostála a Radka Šloufa čekal v druhý den soustředění. Po obhlédnutí situace v Susaki, kde mají Češi od roku 2017 náhradní lodě z dřívějších kempů, vyrazily z Prahy další tři lodě. Mezi nimi Dostálův kajak. Na olympijských hrách chce osmadvacetiletý reprezentant zabojovat o své první zlato pod pěti kruhy.

Soutěže v rychlostní kanoistice v Tokiu začnou 2. srpna. Vedle kajakářů Dostála se Šloufem budou závodit také kanoista Martin Fuksa, který je další českou medailovou nadějí, a jeho bratr Petr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články