Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Domácí mají první zlato. Získal jej judista Takato

První zlato z olympijských her může slavit pořádající země letní olympiády. Postaral se o něj judista Naohisa Takato v kategorii do 60 kilogramů. Ve finále Takato porazil Jang Jüng-weje z Tchaj-wanu. Zlatá je také Distria Krasniqiová z Kosova. V nejlehčí váhové kategorii do 48 kg zdolala domácí Funu Tonakiovou.

Naohisa Takato
zdroj: ČTK/AP autor: Jae C. Hong

Trojnásobný mistr světa Takata překonal výsledek z předchozích Her v Riu de Janeiro, kde získal s velkým zklamáním bronz. Jeho triumf nyní může ulevit tlaku na japonské sportovce a naladit příznivě větší část veřejnosti vůči pořádání olympijských her v době pandemie koronaviru.

Evropská šampionka z dubnového turnaje v Lisabonu Krasniqiová potvrdila proti Japonce coby nasazená jednička roli favoritky až po velkém boji. Mistryni světa z roku 2017 porazila v závěru na wazari.

Bronzové medaile vybojovaly dvacetiletá dvojnásobná mistryně světa Daria Bilodidová z Ukrajiny a Uranceceg Munchbat. Mezi muži se o třetí příčku podělili stříbrný z Ria Jeldos Smetov z Kazachstánu a Luka Mkheidze z Francie.

Je nám líto, video expirovalo.
Takato získal Japonsku první zlato

Judo:

Muži - do 60 kg: 1. Takato (Jap.), 2. Jang Jüng-wej (Tchaj-wan), 3. Smetov (Kaz.) a Mkheidze (Fr.), 5. Tsjakadoea (Niz.) a Kim Un-čin (Korea), 7. Lesjuk (Ukr.) a Čchvimiani (Gruz.).

Ženy - 48 kg: 1. Krasniqiová (Kos.), 2. Tonakiová (Jap.), 3. Bilodidová (Ukr.) a Munchbat (Mong.), 5. Rišonyová (Izr.) a Costaová (Portug.), 7. Lin Chen-Hao (Tchaj-wan) a Paretová (Arg.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články