Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Další dvě zlata pro japonské judo. Po Hamadaové se radoval i Wolf

V tokijském Budokanu, svatostánku juda, se nadále daří domácím zápasníkům. Další zlatou olympijskou medaili přidala v Japonsku nejprve Šori Hamadaová, která si poradila s Madeleine Malongaovou z Francie v kategorii do 78 kg. Na ni navázal Aaron Wolf, jenž porazil Korejce Čo Ku-hama ve váze do 100 kg.

Je nám líto, video expirovalo.
Japonské judo má další dvě medaile, Krpálka napodobil Wolf

Pětadvacetiletý Wolf, který vystřídal na olympijském trůnu ve váze do 100 kg Lukáše Krpálka, rozhodl o vítězství po pěti a půl minutách nastavení a zaznamenal největší úspěch v kariéře. Na kontě dosud měl titul mistra světa z roku 2017 a bronz z předloňského šampionátu.

"Bojoval jsem se zraněními kolena a se ztrátou váhy, ale tentokrát jsem do toho šel v dobré kondici díky rehabilitacím, které jsem absolvoval třikrát až čtyřikrát týdně. Cvičením jsem se naučil, jak lépe využívat své svaly a svá kolena," řekl Wolf.

Maximem Čo Ku-hama, který v semifinále vyřadil dvojnásobného úřadujícího světového šampiona Jorgeho Fonsecu z Portugalska, byl titul z mistrovství světa v roce 2018.

Krpálek bude v Tokiu usilovat o úspěch v nejtěžší váhové kategorii nad 100 kg, do níž přestoupil po triumfu v Riu de Janeiro.

Nadvládu japonských judistů v Tokiu potvrdila i Hamadaová, která Malongaové oplatila porážku z finále mistrovství světa v roce 2019. Domácí reprezentanti dosud na Hrách získali v judu osm zlatých medailí a po jednom stříbru a bronzu.

Hamadaová si zprvu ani neuvědomila, že zvítězila. "Když jsem odešla z tatami a viděla tváře členů japonského týmu, až pak mi došlo, že jsem získala zlatou medaili," uvedla.

Judo:

Muži - do 100 kg: 1. Wolf (Jap.), 2. Čo Ku-ham (Korea), 3. Fonseca (Portug.) a Iljasov (Rus.), 5. Elnahas (Kan.) a Liparteliani (Gruz.), 7. Paltchik (Izr.) a Frey (Něm.).

Ženy - do 78 kg: 1. Hamadaová (Jap.), 2. Malongaová (Fr.), 3. Wagnerová (Něm.) a Aguiarová (Braz.), 5. Antomarchiová (Kuba) a Jun Hjon-či (Korea), 7. Steenhuisová (Niz.) a Babincevová (Rus.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články