Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Dálková plavkyně Cunhaová zvládla nejlépe finiš a triumfem si vynahradila zklamání z Ria

Sedmička nejlepších se vešla do sedmi sekund. Závod dálkových plavkyň měl dramatický závěr. Vítězkou se stala Ana Marcela Cunhaová z Brazílie. Devětadvacetiletá hvězda tohoto odvětví si na desetikilometrové trati vynahradila zklamání z domácích Her v Riu de Janeiro, kde byla jako jedna z velkých favoritek až desátá.

Dálková plavkyně Ana Marcela Cunhaová v cíli olympijského závodu
zdroj: ČTK/EFE

Druhá doplavala po téměř dvou hodinách s odstupem devíti desetin sekundy za pětinásobnou mistryní světa právě šampionka z minulých Her Sharon van Rouwendaalová z Nizozemska. Bronz získala Kareena Leeová z Austrálie.

"Přijela jsem sem s tím, že tu medaili hrozně chci. Říkala jsem svému trenérovi, že moje soupeřky to budou mít v tomto závodě hodně těžké, protože jsem po vítězství strašně toužila a byla jsem opravdu velmi dobře připravená," uvedla Cunhaová, jež se představila už jako šestnáctiletá v Pekingu 2008 a při premiéře dálkového plavání v olympijském programu byla pátá.

Je nám líto, video expirovalo.
Dálková plavkyně Cunhaová má konečně zlato

Po skončení závodu šestinásobná nejlepší světová dálková plavkyně roku odhalila, že pod plaveckou čepičkou skrývala vlasy nabarvené v brazilských žluto-zelených barvách. "Jsme Latinoameričané, žhaví a emocionální lidé. Proto jsem musela v závodě zůstat velmi klidná, abych neztratila soustředění," řekla Cunhaová.

Ve čtvrtek se brzy ráno japonského času v Odaiba Marine Parku představí na desetikilometrové trati muži i s českým reprezentantem Matějem Kozubkem.

Výsledky dálkového plavání žen – závodu na 10 km:

1. Cunhaová (Braz.) 1:59:30,8, 2. Van Rouwendaalová (Niz.) 1:59:31,7, 3. Leeová (Austr.) 1:59:32,5, 4. Olaszová (Maď.) 1:59:34,8, 5. Becková (Něm.) 1:59:35,1, 6. Andersonová 1:59:36,9, 7. Twichellová (obě USA) 1:59:37,9, 8. Sin sin (Čína) 2:00:10,1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články