Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

ČT sport nabídne z Tokia kompletní české výkony, kvůli podmínkám ale budou chybět experti

Měsíc do startu letních olmypijských her a připravena je i Česká televize. Odložený sportovní svátek v japonském hlavním městě Tokiu nabídne nepřetržité vysílání na programu ČT sport, které plánuje redakce sportu ČT. Kvůli zhoršeným podmínkám v souvislosti s koronavirovou pandemií se však muselo přistoupit k několika změnám oproti běžné olympiádě.

Noční Tokio s olympijskými kruhy
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Viola Kam

Česká televize není stejně jako před třemi lety v Jižní Koreji hlavním vysílatelem her na českém území. Limit 300 hodin tak soustředí na jednu prioritu - nabídnout výkony všech českých sportovců. "Říkáme tomu česká stopa v olympijském programu. Tu se budeme snažit nabídnout divákům kompletně," říká šéfkomentátor redakce sportu ČT Robert Záruba.

Navzdory stále přetrvávající koronavirové hrozbě vše směřuje k zahájení her, i přes některé protesty v Japonsku"Naštěstí by se měly konat přece jen s japonskými diváky a naštěstí s vynikajícím pokrytím, pokud jde o televizní operaci," přidává Vladimír Drbohlav, vedoucí týmu redakce sportu ČT pro olympijské hry v Tokiu.

Je nám líto, video expirovalo.
Záruba: Divákům chceme nabídnout z OH kompletní českou stopu

Všichni novináři a média musejí respektovat koronavirová opatření. "Můžeme pracovat, ale ve striktní olympijské bublině, bez jakéhokoli kontaktu s japonskou veřejností," dodává Drbohlav.

To přináší jednu komplikaci. Diváci bohužel přijdou o odborné poznatky sportovců v jednotlivých odvětvích. "Komentátorská pozice pro dva smí být obsazená pouze jednou osobou, to znamená, že jsme škrtli všechny experty, protože je nemáme kam posadit," vysvětluje Záruba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články