Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Čínské finále ve stolním tenise opanovala Čchen Meng, bronz brala Japonka Itóová

Finále ženské dvouhry ve stolním tenise na olympijských hrách v Tokiu vyhrála Číňanka Čchen Meng, která porazila krajanku Sun Jing-ša 4:2 na sety. Bronz bere japonská vítězka smíšené čtyřhry Mima Itóová po vítězství 4:1 nad singapurskou reprezentantkou Mengyu Yu.

Čchen Meng
zdroj: Reuters autor: Hannah McKay

Sun Jing-ša v předchozích čtyřech zápasech na turnaji neprohrála ani set a začala dobře i proti o sedm let starší soupeřce, když první sadu vyhrála 11:9. Následně dva sety ovládla Čchen Meng, do hry se ale Sun Jing-ša vrátila ziskem čtvrté sady poměrem 11:5.

Poslední dva sety patřily soupeřce, jež byla stříbrná na mistrovství světa v Budapešti před dvěma lety. Obě reprezentantky, které si na krk pověsí první olympijské medaile, se ještě zúčastní soutěže družstev.

Čína na předchozích Hrách v Pekingu, Londýně a Riu de Janeiro získala ve stolním tenise vždy všechny čtyři zlaté medaile. Stoprocentní bilanci v Tokiu už nemůže udržet, neboť první zlato v mixu získala japonská dvojice Džun Mizutani a Itóová.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam finálového utkání ve stolním tenise žen

Stolní tenis:

Muži: Dvouhra - semifinále: Fan Čen-tung (Čína) - Lin Jün-ťü (Tchaj-wan) 4:3 (-6, 9, 12, -13, 9, -9, 8), Ma Lung (Čína) - Ovtcharov (Něm.) 4:3 (11, 8, -9, -9, 7, -5, 9).

Ženy: Dvouhra - finále: Čchen Meng - Sun Jing-ša (obě Čína) 4:2 (-9, 6, 4, -5, 4, 9), o 3. místo: Itóová (Jap.) - Mengyu Yu (Sing.) 4:1 (-6, 8, 7, 7, 6).
Semifinále: Čchen Meng - Mengyu Yu 4:0 (6, 8, 7, 6), Sun Jing-ša - Itóová 4:0 (3, 9, 6, 4).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články