Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Čínská dominance narušena. V synchronizovaných skocích z věže vyhráli Britové

Drama až do konce. V synchronizovaných skocích do vody mužů z desetimetrové věže získali zlatou medaili Britové Thomas Daley a Matty Lee, když těsně porazili čínský pár Cchao Jüan, Čchen Aj-sen. Bronz mají Rusové Alexandr Bondar a Viktor Minibajev.

Skokani do vody Thomas Daley a Matty Lee
zdroj: Reuters

Daley s Leem získali 471,81 bodu, jen o 1,23 bodu více než čínská dvojice. Třetí Rusové zaostali zhruba o 30 bodů.

Daley je trojnásobným mistrem světa, na předchozích Hrách v Riu získal v soutěži synchro bronz, třetí byl také o čtyři roky dříve před domácím publikem v Londýně ve skocích z desetimetrové věže mezi jednotlivci.

"Je to neuvěřitelné. Snil jsem o tom - stejně jako Matty - když jsem před 20 lety začal skákat," řekl Daley poté, co vítězstvím britská dvojice ukončila čínské naděje na zisk všech osmi medailí ve skocích.

"V posteli jsem si každý den dokola představoval svůj skok bez jakýchkoli chyb a ono se to odehrálo přesně podle těchto představ," dodal.

Číňan Čchen Aj-sen nenavázal na vítězství v synchronizovaných skocích z desetimetrové věže z Ria, kde získal zlato i v individuální soutěži. Cchao Jüan získal zlato v soutěži synchro z desetimetrové věže v roce 2012 v Londýně, v Riu cenné kovy sbíral při skocích z třímetrového prkna.

Skoky do vody: Muži - 10 m věž synchro:

1. Daley, Lee (Brit.) 471,81 b., 2. Cchao Jüan, Čchen Aj-sen (Čína) 470,58, 3. Bondar, Minibajev (Rus.) 439,92, 4. Balleza, Berlín (Mex.) 407,31, 5. Riendeau, Zsombor-Murray (Kan.) 405, 6. Serbin, Sereda (Ukr.) 400,44, 7. Kim Jong-nam, U Ha-ram (Kor.) 396,12, 8. Ito, Murakami (Jap.) 377,10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články