Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Číňané skáčou nejlépe, z třímetrového prkna mají zlato i stříbro

Kdo vládne skokanům do vody z třímetrového prkna, předvedli v Tokiu Číňané. Ti obsadili dva nejvyšší stupně vítězů. Zvítězil mistr světa Sie S'-i a stříbrnou medaili získal jeho krajan Wang Cung-jüan. Oba už v Japonsku mají zlaté medaile ze synchronizovaných skoků. Třetí skončil Brit Jack Laugher. 

Wang Cung-jüan při skoku do vody
zdroj: ČTK/AP autor: Dmitri Lovetsky

Oba Číňané v Tokiu prožívají úspěšný olympijský debut. Sie S'-i získal 558,75 bodu, Wang Cung-jüan za ním skončil se ztrátou zhruba 24 bodů. Laugher zaznamenal 518 bodů. Na předchozích Hrách v Riu de Janeiro se Britovi dařilo více - v individuální disciplíně získal stříbro a v synchronizovaných skocích dokonce zlatou medaili.

Sie S'-i se stal prvním skokanem od olympiády v roce 2000 v Sydney, který vyhrál individuální i synchronizované skoky z třímetrového prkna na jedněch Hrách. Před 21 lety to dokázal jeho krajan Siung Ni.

"Udělal jsem to pro svoji zemi," řekl Sie S'-i. Mluvil také o svém zesnulém kouči. "Pořád slyším jeho hlas kolem sebe," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Dojatí čínští skokané berou zlato i stříbro

Čína zaznamenala pátý triumf z šesti skokanských disciplín, možné ovládnutí všech osmi závodů překazili už na začátku minulého týdne Britové v synchronizovaných skocích z desetimetrové věže.

Celkově Číňané získali 37 z 48 možných zlatých medailí ve skocích na posledních sedmi olympijských hrách.

Ve čtvrtek se uskuteční finále skoků z desetimetrové věže žen, o dva dny později uzavřou skokanské disciplíny muži.

Skoky do vody:

Muži:

3 m prkno: 1. Sie S'-i 558,75 b., 2. Wang Cung-jüan (oba Čína) 534,90, 3. Laugher (Brit.) 518, 4. U Ha-ram (Kor.) 481,85, 5. Kuzněcov (Rus.) 461,90, 6. Pacheco (Mex.) 428,75, 7. Wolfram (Něm.) 426,75, 8. Down-Jenkins (N. Zél.) 415,60.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články