Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Cíl pro Tokio? Překonat Rio, hlásí Hermannová s Nausch Slukovou

Před odletem do Japonska nevyhlašují nějaké velké cíle. Pár jich ale mají. Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková by na olympijských hrách v Tokiu rády předváděly pěknou hru a hlavně překonaly výsledek z předchozích Her, což by znamenalo postup do osmifinále.

Barbora Hermannová (vlevo) a Markéta Nausch Sluková
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

"Chtěly bychom vylepšit výsledek z Ria, což znamená postoupit do osmifinále. Skupiny jsou letos vyrovnanější než kdy jindy, každý může porazit každého," řekla Nausch Sluková, která se chystá na třetí olympiádu. V Londýně 2012 obsadily společně s Kristýnou Kolocovou páté místo, což je dosud nejlepší český výsledek na písku pod pěti kruhy. O čtyři roky později v Riu skončily s Hermannovou sedmnácté.

Nausch Sluková si v souvislosti s odloženou olympiádou prožila emoční kolotoč, kdy se napjaté očekávání střídalo se zklamáním. Nyní už se na Hry těší, ale vzhledem k různým protikoronavirovým opatřením se snaží nemít žádná očekávání. Důležité je, že stejně jako Hermannové se jí podařilo vyřešit zdravotní trable, které je tuto sezonu brzdily, a cítí se dobře.

Je nám líto, video expirovalo.
Nausch Sluková s Hermannovou chtějí vylepšit výsledek z Ria

Hermannová se sice těšila na japonské diváky, kteří podle ní umí ocenit sportovní výkony, ale po zákazu jejich přítomnosti na stadionech kvůli zhoršující se epidemické situaci v Tokiu zase ví, že při zápasech nepodlehne atmosféře jako v Riu. "Možná to na druhou stranu není až taková tragédie co se týče toho, na co jsme si za poslední rok a půl zvykly," řekla.

V jedné ze šesti čtyřčlenných skupin narazí Češky na německou obhájkyni zlata Lauru Ludwigovou, která po návratu z mateřské dovolené hraje s Margaretou Kozuchovou, zkušené Švýcarky Tanju Hüberliovou a Ninu Betschartovou, s nimiž na červnovém turnaji Světového okruhu v Ostravě vypadly v osmifinále, a domácí dvojici Miki Išiiová, Megumi Murakamiová.

"Skupina je vyrovnaná, není tam jednoznačný favorit ani vyložený outsider," řekl trenér české dvojice Simon Nausch, který je zároveň manželem starší z obou hráček. "Švýcarkám pomohlo odložení Her o rok, Němky jsou velká neznámá a o Japonkách víme, že se připravují tvrdě a s maximální precizností," dodal. První dva a nejlepší dva páry z třetích míst postoupí do osmifinále, další čtyři dvojice na třetí příčce se utkají v předkole o zbylá dvě místa.

Kvůli nucenému pobytu v bublině s sebou Hermannová i Nausch Sluková berou různé hry, seriály a čtivo na rozptýlení. "Mám na tabletu jednu hru, v které mě Markéta nedávno hrozně rozdrtila, tak ji v Tokiu vyzvu k odvetě," řekla Hermannová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články