Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Čeští střelci finále vzduchovky nezakusili, vyhrál Američan Shaner. Přívratský byl i tak spokojený

Postup do finále nebyl až tak daleko. Čeští střelci Jiří Přívratský a David Hrčkulák se mezi osm nejlepších v disciplíně vzduchová puška neprobojovali. Přívratský skončil v kvalifikaci se ziskem 626,8 bodu na 14. místě a od postupu jej dělilo 2,4 bodu, Hrčkulák byl výkonem 625,7 bodu devatenáctý. Zlato bral Američan William Shaner.

Kvalifikace soutěže ve vzduchové pušce
zdroj: ČTK/AP

Dvacetiletý Shaner, který se do finále dostal z třetího místa, se držel i v rozhodující fázi po většinu času na medailových příčkách. Nakonec dosáhl celkového součtu 251,6 bodu, což je olympijský rekord, a zvítězil s náskokem sedmi desetin. Stříbrný Šeng Li-chao postoupil jako poslední osmý, při závěrečném duelu sice trefil o osm desetin bodu více, výrazný Američanův náskok však už nesmazal.

Finálovou účast si vystřílel i slovenský reprezentant Patrik Jány a skončil sedmý. Světová jednička Maďar István Péni byl pátý.

Dvacetiletý Přívratský se po většinu kvalifikace pohyboval ve druhé desítce pořadí. Navzdory slabší třetí sérii se postupně probojoval až k první desítce, usadit se v ní ale už nedokázal. S prvním olympijským vystoupením byl ale patnáctý muž v této disciplíně z letošního mistrovství Evropy spokojený.

"Já jsem opravdu rád, jak to dneska dopadlo. Asi jsem nedoufal, že by to dopadlo nějak lépe," radoval se Přívratský.

Trenér ho nabádal, ať dělá jen svoji práci. "Ať se soustředím na to, co mám, že nic víc se po mně nechce. Že natrénováno mám, že vím, jak tu střelbu správně provádět. A o tom to je," přiblížil Přívratský.

Papírově silnější by měl být v třípolohové střelbě z libovolné malorážky, na letošním ME skončil pátý. Dnem D bude pondělí. "Celou dobu jsem se na malorážku těšil víc. To, že to tady bylo fajn, nemusí nutně znamenat, že tam to bude stejné. Ale doufám, že odvedu kvalitní výkon, co se týče střelby samotné. Jak to dopadne výsledkově, to záleží na více faktorech," dodal.

Hrčkulák neměl ideální vstup a po nepovedené první a třetí položce se propadl do spodních pater. V závěrečných dvou kolech si ale vedl lépe než Přívratský, v poslední sérii byl se ziskem 105,9 bodu třetí nejlepší ze všech.

Hrčkulák bude v Tokiu ještě soutěžit ve smíšeném týmu s Nikolou Šarounovou ve vzduchové pušce.

Výsledky sportovní střelby

Muži:

Vzduchová puška: 1. Shaner (USA) 251,6, 2. Šeng Li-chao 250,9, 3. Jang Chao-žan (oba Čína), 4. Akgun (Tur.), 5. Péni (Maď.), 6. Kozenieski (USA), 7. Jány (SR), 8. Maslennikov (Rus.),... v kvalifikaci 14. Přívratský, 19. Hrčkulák (oba ČR).

Skeet - 1. část kvalifikace: 1. Delaunay (Fr.) a Hancock (USA) oba 75,... 4. Tomeček (ČR) 74.

Ženy:

Vzduchová pistole: 1. Bacaraškinová (Rus.) 240,3, 2. Kostadinovová (Bulh.) 239,4, 3. Ťiang Žan-sin (Čína), 4. Kostevyčová (Ukr.), 5. Lin Jüe-mej (Čína), 6. Korakakiová (Řec.), 7. Lamolleová (Fr.), 8. Gobervilleová (Fr).

Skeet - 1. část kvalifikace: 1. Bacosiová (It.) a Wej Meng (Čína) obě 75,... 10. Šumová (ČR) 71.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články