Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Spilková se drží za dvacítkou, dál vede Nelly Kordová

Třetí kolo olympijského turnaje zahrála Klára Spilková v paru. Celkově má tři rány pod par a je na děleném 25. místě. Z prvního místa půjde do boje o zlato na hřišti v Kasumigaseki Country Clubu Američanka Nelly Kordová díky skóre -15.

Klára Spilková
zdroj: ČTK

Turnaj se může ale kvůli hrozícím sobotním bouřkám protáhnout do neděle a teoreticky by mohla být zlatá medailistka vyhlášena i po 54 jamkách, tedy po třech odehraných kolech.

Úvod třetího kola se české hráčce vydařil. Skórovala na páté a šesté jamce a v rozehraném kole se ocitla na desátém místě. "Od rána to lítalo fajn," pochvalovala si Spilková.

Je nám líto, video expirovalo.
Spilková zahrála 3. kolo v paru. Kolem 20. místa je to krásné, říká

Na tříparové sedmičce ale zapsala bogey, další chybu přidala na jedenácté jamce. Měla pocit, že se začíná projevovat horko. "Cítila jsem únavu a neměla úplně synchronizovaný pohyb a mysl. Ale na druhou stranu jsem se krásně zachraňovala a dávala úžasný paty," řekla.

V závěru kola zahrála birdie na sedmnáctce, ale zpátky do paru se dostala po bogey na osmnáctce. "Osmnáctka byla dneska strašně dlouhá a bogey je v pohodě."

V sobotu mají první golfistky vycházet do finálového kola už v 6:30 ráno. "Což znamená vstávat tak ve tři, takže já teďka pojedu domů se vyspat," uvedla Spilková.

Světová jednička Nelly Kordová v třetím kole neskórovala tolik jako o den dříve. Na první devítce měla tři birdie a bogey a druhou obešla v paru. V čele pořadí má náskok tří ran před Aditi Ašokovou z Indie. Ve čtveřici na děleném třetím místě jsou mimo jiné s odstupem pěti ran Australanka Lydia Koová a Dánka Emily Pedersenová, loňská vítězka českého turnaje LET v Berouně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články