Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Judisté znají své soupeře. Krpálek se vyhne Rinerovi, ale může narazit na Grola

Jednomu těžkému soupeři se při startu vyhne, v dalším kole ale může přijít nepříjemná překážka. Lukáš Krpálek se na úvod olympijského turnaje judistů v Tokiu střetne buď s Němcem Johannesem Freyem, nebo Džavádem Mahdžúbem z týmu uprchlíků. David Klammert se utká v olympijské premiéře v prvním kole s Izraelcem Li Kochmanem.

Lukáš Krpálek na ME v Praze proti Johannesi Freyovi
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Krpálek se při čtvrtečním losování vyhnul vítězi posledních dvou olympijských her a desetinásobnému světovému šampionovi Teddymu Rinerovi, který od Ria 2016 příliš nezápasil a nebyl nasazený. Hvězdný Francouz je v opačné polovině pavouka.

Česká medailová naděje Krpálek má v prvním kole kategorie nad 100 kilogramů volný los a pak zřejmě narazí na Freye. Ten bude velkým favoritem proti stému judistovi světového žebříčku Mahdžúbovi. Někdejší reprezentant Íránu startuje jen díky pozvánce do týmu uprchlíků. Německého judistu Krpálek v obou vzájemných zápasech porazil, naposledy loni v listopadu na jinak nevydařeném mistrovství Evropy v Praze.

Je nám líto, video expirovalo.
Další Češi vyrazili do Tokia. Krpálek kvůli tomu vstával už ve tři ráno

V případě úspěchu ve druhém kole by Krpálka zřejmě čekal neoblíbený Nizozemec Henk Grol. Tomu by mohl oplatit porážku ze semifinále letošního mistrovství Evropy v Lisabonu. Ve stejné polovině pavouka je také domácí naděje Hisajoši Harasawa, kterého Krpálek v hale Budokan porazil před dvěma lety ve finále mistrovství světa. Aktuální vicemistr světa Tamerlan Bašajev z Ruska a silný Gruzínec Guram Tušisvili jsou ve druhé polovině.

Klammertovým prvním soupeřem v kategorii do 90 kilogramů bude Kochman, který se z olympijského žebříčku kvalifikoval těsně před ním. Šestadvacetiletého reprezentanta Izraele o rok starší Čech ještě neporazil. V poslední době mají na turnajích obdobné výsledky včetně třetího místa na dubnovém Grand Slamu v Antalyi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články