Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Čeští veslaři na přímé postupy nedosáhli, všechny čekají opravy

Ani jedna ze tří českých posádek, které zasáhly do úvodního dne veslařského programu, nedokázala postoupit přímo do olympijského čtvrtfinále, respektive semifinále. Skifař Jan Fleissner obsadil v úvodní rozjížďce čtvrté místo, dvojskif Jakub Podrazil, Jan Cincibuch i Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou byli pátí. Boje o postup do další fáze regaty budou pokračovat v sobotních opravách.

Skifařky Kristýna Fleissnerová a Lenka Antošová
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Třiadvacetiletý Fleissner se stal prvním českým sportovcem, který zasáhl do programu Her. Náhradník za zdravotně indisponovaného Ondřeje Synka se na čtvrtém místě držel od startu a jeho odstup za trojicí postupující do čtvrtfinále se postupně zvyšoval. Za třetím Brazilcem Lucasem Ferreirou nakonec zaostal o více než 11 sekund, v závěru však viditelně šetřil síly na další start.

"Doufal jsem, že pojedu s Maďarem a Brazilcem, a troufal jsem si, že jednoho z nich porazím a postoupím přímo. To se bohužel nepovedlo. Ondra mě varoval, že to bude šok. A byl. Doufám, že to bude lepší a rozzávodím se," řekl Fleissner. Z vítězství se radoval favorizovaný Kjetil Borch z Norska, obhájce stříbra z Ria a bronzový medailista z posledního mistrovství světa.

S výrazným odstupem za třemi postupovými pozicemi projeli cílem i Podrazil s Cincibuchem, kteří od úvodu uzavírali startovní pole a závěr stejně jako čtvrtí Němci Stephan Krüger s Marcem Weberem vypustili.

Podobně dopadl premiérový start v Tokiu i pro Antošovou s Fleissnerovou. Zkušené Češky, které chtějí v Japonsku bojovat o účast ve finále, se na prvním mezičase držely na čtvrtém místě v kontaktu se soupeřkami, následně ale klesly na páté místo a i ony zřejmě poté šetřily síly na druhý start, který je čeká již v sobotu.

Druhý olympijský den se do programu zapojí také čtvrtá česká posádka, která se do Tokia kvalifikovala, dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články