Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Bláznivá přestřelka o bronz pro USA, zářilo duo Rapinoeová - Lloydová

Bronz z olympijského turnaje fotbalistek míří do USA. Američanky totiž v utkání o třetí místo porazily 4:3 Austrálii a získaly první medaili od roku 2012. Po dvou gólech daly Megan Rapinoeová a Carli Lloydová.

Megan Rapinoeová a Carli Lloydová z USA oslavují gól
zdroj: REUTERS

Šestatřicetiletá záložnice Rapinoeová otevřela skóre už v 8. minutě trefou přímo od rohového praporku, ale nejlepší střelkyně australského týmu v Tokiu Samantha Kerrová rychle odpověděla.

Vedení Američankám vrátila v 21. minutě ranou z voleje opět Rapinoeová a v závěru poločasu se střelou na vzdálenější tyč prosadila Lloydová. Devětatřicetiletá fotbalistka, která se 312. startem za národní tým zařadila na druhé místo historických tabulek, navíc krátce po přestávce stvrdila vítězství USA. Pouze Kristine Lillyová má na kontě více reprezentačních zápasů (354).

Za Australanky už pouze snížily Caitlin Foordová a Emily Gielniková. Australský fotbal, mužský i ženský, nadále čeká na první medaili z olympijských her. "Být tak blízko medaili je srdcervoucí, zvlášť když jsme některé top týmy občas přehrávaly," uvedla obránkyně Steph Catleyová.

Kouč Vlatko Andonovski, který americké fotbalistky poprvé vedl na velkém turnaji, označil turnaj za obtížný pro jeho tým. "Byly tu těžké momenty. Začalo to skutečně špatně, první porážka (0:3 se Švédskem) se odrazila na zbytku turnaje. Ale jsem na hráčky pyšný, že soutěž zakončily takovým zápasem," řekl.

Fotbal:

Ženy - o 3. místo:
USA - Austrálie 4:3 (3:1) Branky:
8. a 21. Rapinoeová, 45.+1 a 51. Lloydová - 17. Kerrová, 54. Foordová, 90. Gielniková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články