Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bilesová se vzdává obhajoby i na prostných

Obhájkyně zlata z minulých Her Simone Bilesová se nezúčastní ani boje o medaile na prostných. Čtyřiadvacetiletá americká gymnastická hvězda kvůli psychickým problémům odřekla už pět finálových závodů. Posledním z možných nářadí, kam se Bilesová kvalifikovala, je kladina. Finále je na programu v úterý.

Simone Bilesová
zdroj: ČTK autor: Marijan Murat

Od Bilesové se očekávalo, že by mohla být největší osobností tokijských her. Mohla dokonce zaútočit na šest zlatých medailí a stát se s deseti zlaty nejúspěšnější ženou v historii OH. Hned z první medailové disciplíny, soutěže družstev, ale Bilesová po úvodním cvičení odstoupila a postupně odřekla start ve finále víceboje, na přeskoku, na bradlech a nyní i prostná.

"Tak jako tak stojíme všichni za tebou, Simone," uvedla na twitteru organizace USA Gymnastics. Bilesová si vysloužila ocenění fanoušků a sportovní veřejnosti za to, že se nebála o svých psychických problémech promluvit. O jejím případném startu na kladině se rozhodne později.

Devatenáctinásobná mistryně světa Bilesová se potýká s mentálním blokem nazývaném "twisties", jenž spočívá v tom, že má problémy posoudit, kde se během prvků ve vzduchu nachází její tělo v porovnání se zemí.

V pondělním finále na prostných nahradí Bilesovou Britka Jennifer Gadirovová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články