Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Bilesová nebude startovat ve finále na přeskoku ani na bradlech

Americká sportovní gymnastka Simone Bilesová vynechá na olympijských hrách po víceboji kvůli problémům s psychikou také nedělní finále na přeskoku, kde měla obhajovat zlato z Ria de Janeiro, a na bradlech. Na Twitteru to oznámilo vedení amerického týmu.

Bilesová, jež měla být jednou z největších postav olympijských her v Tokiu, tento týden nejprve po jednom nevydařeném přeskoku odstoupila ze soutěže družstev. Následně oznámila, že kvůli ochraně svého duševního zdraví nebude obhajovat ani zlato ve víceboji.

Nyní se čtyřnásobná šampionka z Ria de Janeiro vzdala dalších dvou finálových startů na jednotlivých nářadích. O její účasti v pondělním finále v prostných a v úterý na kladině se teprve rozhodne na základě aktuálního stavu.

Na vícebojařském trůnu čtyřiadvacetiletou Bilesovou vystřídala krajanka Sunisa Leeová. Ve finále přeskoku slavnou krajanku ve startovním poli nahradí MyKayla Skinnerová, která obsadila v kvalifikaci čtvrté místo za vítěznou Bilesovou a druhou Jade Careyovou, v redukovaném pořadí ale na postup nedosáhla. Na bradlech zůstane v bojích o medaile z Američanek jen Leeová, uvolněné místo by mělo připadnout Francouzce Melanii de Jesus dos Santosové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články