Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Berrettini do Tokia neodjede, trápí ho zraněné stehno

Italský tenista Matteo Berrettini se nezúčastní olympijských her. Finalista letošního Wimbledonu informaci oznámil na sociálních sítích. Důvodem je poranění stehna.

"Moc mě mrzí, že musím oznámit neúčast na olympiádě," napsal Berrettini, který v All England Clubu postoupil poprvé v kariéře do grandslamového finále. V něm minulý týden prohrál se světovou jedničkou Novakem Djokovičem ze Srbska.

Berrettini zápas dohrával s obvázaným levým stehnem. "Včera jsem byl na vyšetření a řekli mi, že si musím dát několik týdnů pauzu. Zasáhlo mě to, protože reprezentovat Itálii na olympiádě považuji za největší čest," dodal.

Italský tenisový tým se tak v Tokiu bude muset obejít bez největší hvězdy a za osmého hráče světového žebříčku navíc ani nemůže povolat náhradu. Uzávěrka nominací pro olympijský turnaj totiž byla v pátek.

Berrettini je tak další hvězdou, která bude na Hrách, které se měly uskutečnit loni, ale kvůli pandemii byly o rok odloženy, chybět. Z různých důvodů účast odřekli například Roger Federer, Rafael Nadal, Serena Wiliiamsová nebo Simona Halepová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články