Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Basketbalisté USA se budou muset na Hrách obejít po Bealovi i bez Lovea

Američtí basketbalisté přišli před Hrami o další hvězdu. Z týmu vypadl křídelní hráč Clevelandu Kevin Love. Šampion NBA z roku 2016 se v Tokiu nepředstaví kvůli zranění lýtka. Favorizovaný výběr USA, který bude třetím soupeřem české reprezentace ve skupině, musí nahradit také rozehrávače Bradleyho Beala. Hvězdu Washingtonu připravila o účast na olympijském turnaji opatření proti koronaviru.

Podle televizní stanice ESPN by je v nominaci měli nahradit Keldon Johnson ze San Antonia a JaVale McGee z Denveru. Johnson byl dosud jedním z hráčů, kteří pomáhali olympionkům jako sparring partneři. McGee by se měl připojit k mužstvu v Las Vegas v sobotu.

Loveovy potíže s lýtkem začaly už loni před začátkem aktuální sezony NBA, v níž odehrál jen 25 zápasů. Nyní se připravoval s americkým týmem v Las Vegas a v úterý odehrál dvanáct minut v utkání proti Argentině. Na úspěšné vystoupení na olympijských hrách v Londýně v roce 2012, kde pomohl Američanům získat zlaté medaile, ale pětinásobný účastník Utkání hvězd NBA nenaváže.

Je nám líto, video expirovalo.
Tři basketbaloví reprezentanti měli nejednoznačné výsledky PCR testů

"Jsem neuvěřitelně zklamaný, že nepojedu s týmem do Tokia, ale na olympiádě musíte být ve vrcholné formě, což ještě nejsem," uvedl dvaatřicetiletý Love.

Kvůli koronavirovému protokolu se musel od mužstva minimálně dočasně odpojit detroitský Jerami Grant. Další nominovaní hráči Devin Booker z Phoenixu a Khris Middleton a Jrue Holliday z Milwaukee stále bojují ve finále play-off NBA, takže trenér Gregg Popovich má momentálně v přípravě k dispozici jen šest hráčů.

Vítězové posledních tří olympijských turnajů, kteří v přípravě překvapivě podlehli Nigérii a Austrálii, vstoupí do skupiny v Tokiu 25. července zápasem s Francií. O tři dny později je čeká Írán a s českou reprezentací se utkají 31. července.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články