Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Báli jsme se olympiády bez duše, nastal pravý opak, řekl spokojený Bach

Byla to velká otázka posledních měsíců. Budou olympijské hry v Tokiu úspěšné vzhledem k nejistotě, která panovala po jejich ročním odkladu kvůli pandemii koronaviru? Podle předsedy Mezinárodního olympijského výboru Thomase Bacha nakonec opravdu úspěšné byly. Sportovci podle něj dodali světu odvahu. "Tyto olympijské hry se konaly ve správný čas," uvedl mimo jiné.

Předseda MOV Thomas Bach
zdroj: imago sportfotodienst autor: Xu Jinquan

"Když vezmeme v úvahu všechny nejistoty za poslední dva roky ohledně toho, zda můžeme tyto Hry vůbec uskutečnit... Před dvěma týdny jsme si pak při zahajovacím ceremoniálu uvědomili, že by se mohly stát skutečností," uvedl Bach.

Připomněl, že až těsně před olympiádou se rozhodlo o tom, že kvůli obavám z šíření koronaviru budou Hry prakticky bez diváků.

"Obávali jsme se, že to bude olympiáda bez duše. Někteří mluvili o Hrách duchů, a to, co jsme zde viděli, byl pravý opak. Sportovci dali těmto Hrám duši, dali tokijským Hrám skutečnou olympijskou duši," prohlásil německý funkcionář.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Hry provázela přísná bezpečnostní opatření, aby se zabránilo nekontrolovanému šíření covidu-19. Podle posledních údajů se v souvislosti s olympiádou v Tokiu objevilo 436 případů nákazy, třicítka sportovců kvůli pozitivním testům nemohla na Hrách startovat.

"Myslím, že můžeme s jistotou říci, že sportovci, pro které jsme Hry dělali, si toho opravdu vážili. Byl to podle nich také správný okamžik, kdy se znovu setkat a dát naději a odvahu nejen olympijské komunitě, ale celému světu," řekl Bach.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články