Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Antošová s Fleissnerovou chtějí v olympijském závodě do finále. Mrzí je, že bude na větru

Druhý společný start na olympijských hrách čeká v Tokiu veslařky Lenku Antošovou a Kristýnu Fleissnerovou. Po odřeknutí startu skifaře Ondřeje Synka budou veslařky pražské Slavie nejvýraznějšími postavami sedmičlenné české výpravy. Na dvojskifu se budou snažit vylepšit desáté místo z Ria.

Skifařky Kristýna Fleissnerová a Lenka Antošová
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Rozhodně si ale nepřipouštím žádný tlak. Ambice by samozřejmě měly být vyšší než v Riu, tak uvidíme, jestli je dokážeme naplnit. Já věřím, že ano," řekla Antošová, která na olympijských hrách startovala i v roce 2012, kdy se starší sestrou Jitkou skončily na dvojskifu sedmé. "Určitě bychom se chtěly dostat do finále A," prohlásila Fleissnerová.

Svěřenkyně trenéra Josefa Lukše spolupracují od roku 2015 a zatím sbíraly úspěchy zejména na mistrovství Evropy, které dokázaly v roce 2017 v Račicích vyhrát. Na světovém šampionátu byly nejlépe sedmé, vyhrály tedy finále B.

Antošová s Fleissnerovou odletěly na rozdíl od dalších českých veslařů do Japonska s předstihem již 11. července. Před přesunem do Tokia totiž absolvovaly tréninkový kemp v prefektuře Kóči. A tento krok si pochvalují.

"Pár dní v Kóči, než nás pustili do olympijské vesnice, se vydařilo. Jen nás trochu překvapil striktní program, ráno jsme musely odevzdat přesný plán dne, kolem nás se pohybovali dobrovolníci, kteří nás doprovázeli i na záchod a dohlíželi na absolutní izolaci od ostatních," uvedla Fleissnerová. "Takže jsme z Japonska viděly akorát hotelový pokoj, loděnici a okolí pouze z auta," dodala.

Momentálně už jsou ale veslařky zabydlené v olympijské vesnici a zvykají si na specifické prostředí na kanále. Veslařský areál se totiž nachází vedle větrné elektrárny, na vodě proto dost fouká. O tom ale věděly dopředu. "Fouká tu opravdu hodně. A ještě je to boční vítr. Vesluje se v tom opravdu příšerně... Mrzí mě, že nebude nejdůležitější závod na klidné hladině," podotkla Fleissnerová.

Úvodní rozjížďka čeká Antošovou s Fleissnerovou v pátek, finálové boje jsou na programu příští týden ve středu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články