Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Američtí basketbalisté na závěr přípravy na Hry porazili mistry světa

Basketbalisté USA zakončili přípravu na olympiádu vítězstvím. Vítězové posledních tří Her, kteří budou v Tokiu jedním ze soupeřů české reprezentace, v Las Vegas porazili 83:76 úřadující mistry světa Španěly.

Basketbalisté USA převálcovali Španělsko
zdroj: ČTK/EFE/David Becker

Američané se rozjížděli pomalu a v průběhu druhé čtvrtiny prohrávali až o devět bodů. Po přestávce se ale dostali do tempa, skóre otočili a v posledních šesti minutách třetí čtvrtiny Španělsku povolili jediný koš z pole.

V závěrečném dějství domácí kontrolovali náskok a po úvodních porážkách s Nigérií a Austrálií navázali na vítězství nad Argentinou. Přípravu tak zakončili s vyrovnanou bilancí dvou proher a dvou výher.

Nejlepším střelcem Američanů byl s 19 body a šesti asistencemi Damian Lillard. Keldon Johnson přidal 15 bodů a Kevin Durant 14. "Bylo to důležité vítězství. Víme, že jsme dobří hráči a od začátku pracujeme na tom, abychom byli i dobrý tým," uvedl Lillard.

"S každým zápasem jsme se tady v Las Vegas zlepšovali a myslím, že dnes už jsme hráli tak, jak chceme hrát v Tokiu. Hráli jsme jako reprezentace USA," přidal Lillard.

Na španělské straně zaznamenal 23 bodů Ricky Rubio. Willy Hernangómez přidal 11 a Marc Gasol 10 bodů, zatímco jeho starší bratr veterán Pau Gasol si připsal osm bodů.

Americký výběr vstoupí do olympijského turnaje 25. července proti Francii. O tři dny později se utká s Íránem a základní skupinu zakončí 31. července zápasem s českou reprezentací. Do čtvrtfinále projdou první dva celky tabulky a dva nejlepší týmy ze třetích míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články