Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Soutěže na Olympiádě dětí a mládeže začaly. Je to první krůček v olympijské cestě, říká Kejval

Oheň už dvacáté Olympiády dětí a mládeže zapálila v Hradci Králové olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková. Slavnostní ceremoniál proběhl na zimním stadionu. Přímé přenosy z ODM můžete sledovat od pondělka na ČT sport i na ČT sport Plus.

"Myslím si, že je to hezká akce na nějaké povzbuzení, zda pokračovat v tom sportu, když si porovnáte svoji výkonnost se soupeři z celé České republiky," řekla úspěšná olympionička.

"Základní myšlenkou je dát dětem možnost někoho reprezentovat, v tomto případě svůj kraj. Je to první krůček v olympijské cestě. Z olympioniků, kteří jsou na velké olympiádě, se téměř všichni zúčastnili Olympiády dětí a mládeže," uvedl v rozhovoru pro ČT předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Šestadvacet soutěží probíhá ve čtyřech městech Královéhradeckého kraje. Jedním z míst je i okolí Špindlerova Mlýna, kde se o příštím víkendu rozhoří boje ve Světovém poháru v alpském lyžování. Nabízí se tak jedinečná příležitost.

"Pevně doufám, že sportovkyně, které přijedou, se nám podaří přesvědčit, aby předávaly při ceremoniálech vítězům medaile. Chtěli bychom tyto akce propojit a je to do určité míry symbolické: na jedné straně první závody pro děti a na druhé Světový pohár, kde jsou nejlepší sportovci v dané disciplíně," prohlásil Kejval.

Ještě před několika dny přitom nebylo vůbec jasné, v jakém rozsahu se soutěže uskuteční, neboť nepanovaly ideální sněhové podmínky. Za poslední týden ovšem organizátoři mohou počasí poděkovat. "Bylo to hodně nejisté, měli jsme různé varianty pro různé sporty, ale dopadlo to nakonec dobře. Teď se můžou všichni těšit na skvělé závody," dodal Kejval.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články