Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Zlatý blázinec ve studiu. Tý jo, hustý…

Díky Evě Samkové má naše olympijská výprava zlatou medaili. Včerejší dopolední závody se jí povedly, večer byla dekorována v olympijském parku v Soči. Pochopitelně nastal závod televizí o nejrychlejší autentické výpovědi čerstvé olympijské vítězky.

Martin Hosták
zdroj: ČT24 autor: V Rejl

Naše produkce získala Evu hned po ceremoniálu a ve studiu nastal blázinec. Režisér Petr Musil s Mírou Bosákem řeší detaily návštěvy, kam a kdy se budou dělat přímé vstupy, jak připravit studio na jednotlivé rozhovory, technici měli plné ruce práce s osvětlením, nastavením záběrů atd. Saxofon už byl připravený dříve.

Běžela první třetina hokejového zápasu Finsko – Kanada, takže celý ten šrumec jen rámoval mojí přípravu na přestávkový program. Dostane se Eva do studia včas? Nedostala, ale vlastně i dostala. Přestávkový program jsme sice začali hokejem, ale po pár minutách se zapojila Eva:

"Tý jo, studio, hustýý... To je ta tužka? Hustý."

Při rozhovoru byla veselá, uvolněná, šťastná. I ten saxofon dala s grácií. Konec přestávky, konec rozhovoru a Eva se chystá odejít. Haha, kdepak, běž se na chvilku ochladit vedle, za pár minut přímý vstup do Událostí… Světla už začínají řádně topit, já se začínám potit a zalézám s monitorem na elektronickou tužku pod stůl. Eva stojí nade mnou a připravuje se na dvouminutovku do zpráv.

"Hele, vy tomu fakt rozumíte nebo si to s tou tužkou vymejšlíte?" Odvětil jsem, ať mi nevyká, že zas tak starej nejsem a že se tomu snažím spíš tak jako rozumět.

Střih, změna scény, telemost na Letnou… teď už se potí i Eva, ale je výborná, zdraví návštěvníky parku a po pár minutách má konečně chvilku klidu. Vedle v místnosti sleduje reakce z domova: "Jé, ségra má udělaný vlasy! A táta a máma!" zdraví aspoň na dálku svoje nejbližší.

A jede se dál, studio přebudované na předtáčku, energický Míra Bosák připravuje energetický rozhovor. A zase pauza, končí druhá třetina, všechno zase přebudovat a jede přestávkový program. Eva si oddychne? Kdepak, ještě volno nemá. "Tý jo, kdybych tohle věděla, tak se na to vyprdnu," říká s úsměvem od ucha k uchu. Někdo jí uklidňuje, že to je teprve začátek, bude hůř.

K podpisu na stěně olympioniků na čestném místě přibude ten její, ke kterému připisuje slovo BOHYNĚ.

"Tý jo, hustý," chce se mi říct na konto naší nové snowboardové BOHYNĚ.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články