Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zeman přijal olympioniky, hymnu zazpíval Gott

Praha - Prezident Miloš Zeman přijal ve Španělském sále Pražského hradu členy úspěšné olympijské výpravy ze zimních her v Soči. Na pódiu se vedle hlavy státu postavily mimo jiné zlaté medailistky rychlobruslařka Martina Sáblíková a snowboardistka Eva Samková a stříbrná medailistka ze smíšené biatlonové štafety Veronika Vítková.

Prezident Miloš Zeman přijal olympioniky
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Zhruba dvacetiminutový program s proslovy a asi pětiminutovým záznamem toho nejzajímavějšího ze Soči zakončila hymna České republiky, kterou zazpíval Karel Gott. "Chtěl bych blahopřát všem. A našim hokejistům bych chtěl vzkázat: nebuďte smutní, každá porážka bolí, ale z každé porážky se dá něco získat," uvedl Zeman.

Se třemi medailistkami na Pražský hrad přišli také běžci na lyžích Lukáš Bauer a Eva Vrabcová-Nývltová, lyžaři Ondřej Bank a Kryštof Krýzl, krasobruslař Tomáš Verner, skikrosař Tomáš Kraus či skokan na lyžích Jan Matura a rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná.

"Přijetí bylo super, bylo příjemné slyšet, že pan prezident ocenil všechny ty, co se dostali na olympiádu, to k tomu patří," uvedla lehce nastydlá Sáblíková. "Bylo super vidět ostatní lidi z olympiády zase po nějaké době," uvedla rychlobruslařka, jež už začala s přípravou na novou sezonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Přijetí členů české olympijské výpravy na Pražském hradě
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články