Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zaseklý náboj nehrál roli, ale jasně moje chyba, přiznal Moravec

Soči - Taková chyba se stává jednou, maximálně dvakrát za deset let, mohl by biatlonista Ondřej Moravec parodovat svůj omyl na poslední střelbě vstoje vytrvalostního závodu na olympijských hrách v Soči. Po netrefeném terči spěchal na další ránu takovým způsobem, že nedotáhl závěr až do konce a skřípnul si v komoře náboj. V té době už ale nebyl ve hře o medaili, nakonec skončil osmnáctý.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK/ITAR-TASS autor: Sharifulin Valery

"Školácká chyba. Kdybych vám měl říct, co si o tom myslím, tak bych tady hodně dlouho nadával," prohlásil. Špatně přebil a náboj se mu skřípl. "Když jsem to dootevřel, tak ten náboj vylítl, takže jsem musel vlastně dobíjet extra, což stálo tak dvanáct sekund a asi čtyři místa," zlobil se na sebe. "Občas se to stane, ale nemělo by se to stávat na olympiádě. Byla to jednoznačně moje chyba," řekl.

Jeho počínání na střelnici neviděl trenér Ondřej Rybář, který zrovna v dalekohledu sledoval terče, aby Moravcovi mohl povědět, kam přesně šly jeho rány. "To je velká škoda, tam se ztrácí sekundy, mohl bojovat, neříkám o medaili, ale v desítce by byl. Navíc to závodníka samozřejmě i trochu rozhodí do dalšího počínání," uvedl kouč.

Kdyby se něco podobného Moravcovi stalo ve stíhacím závodu, bylo by zle. Pokud by jeho zdržení na střelnici bylo kolem dvanácti sekund, měl by velké problémy uhájit stříbrnou medaili. "To by mě asi mrzelo víc," uznal Moravec. "Teď je to ve výsledku asi jedno, o moc nejde, ale je to blbost, která prostě se stát nesmí," zopakoval.

Kvůli tomu prohrál o sedm desetin s Jaroslavem Soukupem, bronzovým medailistou ze sprintu a spolubydlícím z pokoje. "Jo, už si ze mě dělali srandu, že mu budu muset stlát postel. Ale naštěstí to dělá uklízečka," ulevilo se na oko Moravcovi. "Šlo o vtip, takové sázky naštěstí mezi sebou nemáme," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články