Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Vysílací práva na OH 2014 a 2016 získala společnost Sportfive

Atény - Vysílací práva na olympijské hry v letech 2014 a 2016 pro evropský region přidělil Mezinárodní olympijský výbor sportovní agentuře Sportfive. Ta už vlastnila i práva na loňský evropský šampionát ve fotbale. Znovu se tak zvýšila možnost, že OH nebudou vysílat veřejnoprávní televizní stanice.

"Společnost Sportfive získala práva pro všechny mediální platformy včetně televizního, internetového či mobilního vysílání pro 40 evropských zemí," uvádí se v dnešním prohlášení MOV. V této skupině chybí Francie, Německo, Itálie, Španělsko, Turecko a Británie, s kterými MOV řeší prodej práv individuálně.

Od tohoto kroku si olympijští funkcionáři slibují větší příjem za vysílání přenosů z OH. Od roku 1956 až po londýnskou olympiádu v roce 2012 vlastnila práva Evropská vysílací unie (EBU), jejímž členem je i Česká televize.

Za vysílání loňské olympiády v Pekingu zaplatila EBU 443,4 milionu dolarů (asi deset miliard korun), balíček pro roky 2010 až 2012 ji vyšel zhruba na 560 milionů eur (16 miliard korun). Její nabídku na další roky ale MOV na konci loňského roku zamítl.

Na společnosti Sportfive je nyní nalezení vhodných partnerů pro jednotlivé země a typy vysílání. V minulém roce se v České republice dohodla s televizí Prima, která mistrovství Evropy ve fotbale vysílala poprvé v historii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články