Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vernera čeká v Soči poslední závod. Je to definitivní, potvrdil

Soči - Tomáše Vernera čeká ve čtvrtek a v pátek poslední závod amatérské kariéry. Evropský šampion z roku 2008 již loni v květnu oznámil, že po olympiádě v Soči skončí. "Bude to stoprocentně poslední závod. Jsem přesvědčený, že člověk má někdy něco začít a někdy dokončit. Olympiáda v Soči je perfektní příležitost, jak ukončit kariéru," uvedl krasobruslař.

I když Vernera čeká rozlučka s amatérským ledem, snaží se brát závod jako každý jiný. "Možná ve čtvrtek, až půjdu na led, budu cítit, že je to poslední krátký program na amatérském ledě. Teď to ale beru jako normální závod, i když nevím, jak to bude možné. Uvidíme, co diváci. Zatím jsem trochu zklamaný z toho, jak jsou prorusky orientovaní. To je nesportovní," přiznal. Verner absolvuje třetí olympijské hry v kariéře. "Mám rád jedno české přísloví, i když ho říkám jen do půlky. Do třetice všeho dobrého," uvedl.

Do Soči přiletěl až v pondělí večer. Do poslední chvíle se připravoval v klidu v německém Oberstdorfu. "Na všechny velké závody většinou jezdím dva dny před startem. Olympiáda je trošku jiná, ale pobyt ve vesnici každého nabudí hodně rychle. Pak však přijde útlum a to by bylo po týdnu," vysvětloval rodák z Písku.

Menším handicapem je pouze fakt, že si při tréninku nevyzkoušel plochu hlavní arény. Trénoval jen na vedlejší ploše. "Je to malinko komplikace, ale dostaneme se do ní ráno před soutěží. To bude stačit. Pro mě bude důležitých těch 60 x 30 metrů, které jsou ohraničené a vypolstrované. To bude můj svět," pousmál se Verner.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články