Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Velkolepý obrat zakončený medailí. Hokejistky Švýcarska slaví bronz

Soči – Ještě na začátku třetí třetiny prohrávaly se Švédkami 0:2. Hokejistky Švýcarska však v závěrečné části předvedly skvělý obrat a po výhře 4:3 slaví zisk bronzových medailí. O vítězství rozhodl gól Aliny Müllerové z devětapadesáté minuty při hře Seveřanek bez brankářky.

Radující se hokejistky Švýcarska
zdroj: ČTK/AP autor: Julio Cortez

Seveřankám patřila úvodní třetina, v níž zúročila jasnou střeleckou převahu (10:1) vedoucím gólem Löwenhielmová. Když v závěru druhé části přidala další zásah Udénová-Johanssonová a brankářka Wallnerová přes výrazně zlepšený výkon soupeřek držela nadále čisté konto, zdálo se, že hokejistky Tří korunek dají zapomenout na smolnou porážku 2:3 v prodloužení s Finskem před čtyřmi roky.

Opak byl ale pravdou. Ve Vancouveru páté Švýcarky záhy po nástupu do třetí části snížily a po gólech Stanzové s Lutzovou v 54. minutě už dokonce vedly. Müllerová pak 67 vteřin před koncem základní hrací doby skórovala do prázdné branky, Winbergová o 23 sekundu později ještě vykřesala naději, na víc už ale Švédky nedosáhly.

Švýcarsko - Švédsko 4:3 (0:1, 0:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 42. S. Benzová (Forsterová), 47. Stanzová (Müllerová), 54. Lutzová (Stalderová, L. Benzová), 59. Müllerová - 14. Löwenhielmová (Lindhová, Östbergová), 39. Udén-Johanssonová (Östbergová, Lindhová), 60. Winbergová (Asserholtová). Rozhodčí: Hertrichová (Něm.) - Caugheyová (Kan.), Hanrahanová (USA). Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. Diváci: 8 283.

Česká televize nevlastní práva (//faq/otazka-tydne/109/) na šíření záznamů a sestřihů hokejových utkání ZOH na internetu. Děkujeme za pochopení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články