Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ve čtyřiatřiceti letech se dočkala. Cuperová ovládla soutěž akrobatek na lyžích

Soči – Čtyřikrát se objevila na olympijských hrách a čtyřikrát odjela bez medaile. Na pátý pokus se ale dočkala. Téměř pětatřicetiletá Alla Cuperová z Běloruska ovládla soutěž akrobatických lyžařek. Za ní skončily Sü Meng-tchao z Číny a australská obhájkyně zlata z Vancouveru Lydia Lassilaová.

Akrobatická skokanka Alla Cuperová z Běloruska
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Wong

Cuperová, které bude pětatřicet v dubnu, startuje na Hrách už od Nagana 1998, kde se představila ještě barvách rodné Ukrajiny. Poté už reprezentovala Bělorusko, nicméně jejím maximem zůstalo páté místo z olympijské premiéry.

Tento výsledek už vylepšila postupem do třetího finále, v němž se podle nového systému představily jen čtyři nejlepší akrobatky z předchozích kol. Cuperová v něm startovala jako první a poté, co dostala od rozhodčích 98,01 bodu, čekala na to, co předvedou její soupeřky.

Ani jedna ze zbylých tří finalistek však nezvládla závěr svého skoku. Nejhůř dopadla Číňanka Li Ni-na, jejíž sny o zlatu po stříbru z předchozích her ve Vancouveru a Turíně vzaly za své po pádu do hlubokého sněhu v doskočišti. Neutrpěla žádné zranění, ale medaile jí tentokrát unikla.

Na stupních vítězů ji zastoupila třiadvacetiletá Sü Meng-tchao, jejíž dopad byl nejlepší z těch nepovedených. Dvaatřicetiletá Australanka Lassilaová, jež startovala na čtvrtých Hrách, brala bronz.

Akrobatické lyžování:

Ženy - skoky: 1. Cuperová (Běl.) 98,01, 2. Sü Meng-tchao (Čína) 83,50, 3. Lassilaová (Austr.) 72,12, 4. Li Ni-na 46,02, 5. Čcheng Šuang (obě Čína), 6. Aldabergenovová (Kaz.), 7. Peelová (Austr.), 8. Cooková (USA), 9. Scottová (Austr.), 10. Caldwellová (USA).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články