Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

V předzvěsti hokejového finále žen udolaly Kanaďanky USA

Soči – Hokejový turnaj žen měl na programu závěr základní skupiny A. Po víceméně jednoznačných předchozích zápasech přinesly oba středeční zápasy velké drama. V prvním utkání Finky udolaly Švýcarsko až v prodloužení, dlouho nerozhodný duel USA a Kanady rozhodla až třetí třetina, ze které vyšly vítězně javorové listy.

Radující se Kanaďanky
zdroj: Reuters autor: Jim Young

Finky šly do dvougólového vedení již během první třetiny, houževnaté Švýcarky však dokázaly během druhé dvacetiminutovky srovnat. Nicméně do třetí třetiny šly z lepší pozice po druhé trefě Karvinenové opět Finky. Ale i tentokrát jim vedení nevydrželo, v závěru bojovné třetiny Švýcarky podruhé srovnaly. První výhru na šampionátu si nakonec připsaly přece jen lepší Finky, v 63. minutě druhým gólem rozhodla Hiirikoskiová.

Do velkého dramatu dospělo i poslední utkání skupiny A, ve kterém se střetly hlavní a prakticky jediné favoritky turnaje. Kanaďanky hrály s Američankami téměř dvě třetiny bez branek, skóre otevřely ve 38. minutě hráčky Spojených států. Přestože šly Američanky do šaten před závěrečnou třetinou povzbuzené gólem, Kanada jim přichystala kruté vystřízlivění.

Hráčky javorových listů otočily během prvních čtyř minut třetí třetiny vývoj zápasu, a když přidaly v 55. minutě gól na 3:1, zdálo se, že je rozhodnuto. Američanky však odvolaly v samém závěru brankářku a pokoušely se o vyrovnání. Ve vypjatém závěru to však po mnoha šancích stačilo pouze na korigování výsledného skóre.

Kanaďanky po výhře nad Američankami ovládly základní skupinu A, přímo do semifinále postupuje i výběr USA. Zbývající týmy skupiny Finsko a Švýcarsko čeká čtvrtfinále, ve kterém se již jistě setkají s dvojicí Švédsko–Rusko. I před posledními zápasy skupiny B je jasné, že Japonky a Němky čeká pouze boj o 5. až 8. místo.

Výsledky hokejového turnaje žen:

Skupina A:

Švýcarsko - Finsko 3:4 v prodl. (0:2, 2:1, 1:0 - 0:1) Branky: 24. Eggimannová, 28. Stanzová, 57. S. Martyová - 8. a 63. Hiirikoskiová, 10. a 36. Karvinenová.

Kanada - USA 3:2 (0:0, 0:1, 3:1) Branky: 43. a 55. Agostaová, 44. Wickenheiserová - 38. Knightová, 59. Schleperová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články