Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Taháky 21. 2.: Slalom Strachové, biatlonistky chtějí ve štafetě do šestky

Soči – Lyžařka Šárka Strachová pojede svou hlavní disciplínu - slalom, v němž obhajuje olympijský bronz z Vancouveru. Čeští biatlonisté už mají pět medailí, ale ještě mohou vylepšit bilanci ve štafetách - ženy poběží v pátek. Velkou pozornost přitahují semifinálové zápasy hokejistů. Již teď je jasné, že o zlato budou hrát zástupci zámořského a severského hokeje. Ale kteří? Přímé přenosy všech závodů a utkání sledujte zde.

Šárka Strachová
zdroj: ČTK/APA autor: Johann Groder

Strachová je mistryně světa ve slalomu z roku 2007 a ve Vancouveru obsadila třetí místo. Od té doby prošla nepříjemnými rodinnými i zdravotními peripetiemi, které poznamenaly její výsledky. Od minulých Her se ve světovém poháru na stupně vítězů nedostala, v této sezoně skončila nejlépe devátá v předolympijské generálce v Kranjské Goře. Přesto vlajkonoška české výpravy věří, že může překvapit, a sní svůj sen o další olympijské medaili.

Největší šanci má teprve osmnáctiletá Američanka Mikaela Shiffrinová, která za poslední dva roky vyhrála osm velkých slalomů včetně mistrovství světa ve Schladmingu. Konkurovat jí budou Rakušanka Marlies Schildová, vítězka tří slalomů SP v této sezoně, a Němka Marie Höflová-Rieschová, které se sice v poslední době ve slalomu příliš nedaří, ale obhajuje zlato z Vancouveru a v Soči už vyhrála superkombinaci a má stříbro ze super-G. Se skvěle načasovanou formou přiletěla Slovinka Tina Mazeová, která si dělá zálusk na třetí zlato.

13:45 Slalom žen – 1. kolo

17:15 Slalom žen – 2. kolo

Biatlonistky by chtěly dojet do šestého místa

Biatlonistky nastoupí ve složení Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková. "Otazníků bylo víc. Dlouho jsem přemýšlel nad Jitkou Landovou, pro její start rozhodla běžecká forma," uvedl šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář. Mírným překvapením možná je, že finišmankou nebude česká jednička Soukalová, stříbrná medailistka ze závodu s hromadným startem, ale Vítková. Ta přitom ve středu rozjížděla na prvním úseku smíšenou štafetu, v níž české kvarteto obsadilo druhé místo.

"Velice rychle a dobře tady střílí Eva Puskarčíková, nějakou formu tu má, tak jsem vsadil na ni," řekl Rybář. Puskarčíková byla v Soči 22. ve vytrvalostním závodě. Na medaili Češky nepomýšlejí. "Běžecky asi úplně nejsme v takové formě. Uvidíme. Pokud to zvládne Jíťa, může se stát cokoli. Ale ženská štafeta může dokázat moc. Věřím, že můžeme překvapit," uvedl Rybář. "Asi to je málo, ale do osmičky budu spokojený. Do šestky hodně spokojený," řekl.

15:30 Biatlon - štafeta žen na 4x6 km

Pro české skikrosařky bude úspěchem postup

Český skikros byl dosud spojován jen se jménem Tomáše Krause, ale v pátek se na olympijské trati představí dvě dívky. Andrea Zemanová, jejíž otec Bohumír byl čtvrtý v kombinaci na Hrách v roce 1980, přešla ke skikrosu od sjezdového lyžování až v této sezoně, ale už se může pochlubit čtrnáctým místem ve světovém poháru. Nikol Kučerová byla ještě o tři příčky výš, ale pro obě by byl úspěchem už postup do druhého kola.

8:45 Akrobatické lyžování - skikros ženy – kvalifikace

10:30 Akrobatické lyžování - skikros ženy - vyřazovací část

Hokejová semifinále: Dvě velká derby

Kanadští hokejisté své americké sousedy ve Vancouveru před čtyřmi lety porazili ve finále až v prodloužení gólem Sidneyho Crosbyho. Teď oba týmy svedl turnajový pavouk už v semifinále a Američané prahnou po odvetě. Druhého finalistu určí skandinávské derby, v němž si chce nejstarší hokejista na hrách Fin Teemu Selänne udržet šanci na olympijské zlato. Doma už má dva bronzy a jedno stříbro, nejcennější kov mu v bohaté sbírce ještě chybí.

13:00 Hokej - muži, semifinále: Švédsko – Finsko

18:00 Hokej - muži, semifinále: Kanada - USA

PROGRAM na pátek:

8:45 Akrobatické lyžování - skikros ženy - kvalifikace (Kučerová, Zemanová),

10:30 Akrobatické lyžování - skikros ženy - vyřazovací část (Kučerová, Zemanová),

13:00 Hokej - muži, semifinále: Švédsko - Finsko,

13:45 Sjezdové lyžování - slalom ženy, 1. kolo (Dubovská, Pauláthová, Strachová),

14:30 Curling - muži: V. Británie - Kanada,

15:30 Biatlon - štafeta 4x6 km ženy (ČR),

17:15 Sjezdové lyžování - slalom ženy, 2. kolo,

18:00 Hokej - muži, semifinále: Kanada - USA

18:43 Rychlobruslení na krátké dráze - 500 m muži,

18:53 Rychlobruslení na krátké dráze - 1000 m ženy,

19:18 Rychlobruslení na krátké dráze - štafeta 5000 m muži.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články