Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Taháky 18. 2.: Po odkladech startují biatlonisté, obří slalom čeká sjezdařky

Soči - Dva dny odkladů jsou u konce a na start hromadného závodu se postaví biatlonisté Ondřej Moravec s Jaroslavem Soukupem, kterým to v předchozích dnech zamezila špatná viditelnost na střelnici. Vypukne také ze stejného důvodu odložená soutěž snowboardcrossařů. Trojice lyžařek bude soutěžit v obřím slalomu, kde především dosavadní výkony Šárky Strachové slibují kvalitní výsledek. Na programu je rovněž závod sdruženářů na velkém můstku, do kterého nakonec přece jen nastoupí suverén startovního pole Němec Eric Frenzel. Přímé přenosy všech závodů a utkání můžete sledovat zde.

Ondřej Moravec na trati vytrvalostního závodu
zdroj: REUTERS autor: Stefan Wermuth

Mlha ustoupila a biatlonisté mohou na start

Po dvoudenních odkladech se na trať – pokud počasí skutečně dovolí - vydají biatlonisté, které čeká hromadný závod. V předchozích dnech se to vinou neprostupné mlhy nepovedlo, nyní by však startovní pole i s Ondřejem Moravcem a Jaroslavem Soukupem mělo konečně závodit.

Problémy byly s hustou mlhou, která umožňovala viditelnost snad jen deset metrů. "Už před startem olympijských her se upozorňovalo na to, že tato střelnice není nebezpečná vzhledem k větru, ale především kvůli oblačnosti... Závodníci něco podobného zažili, když mlha trvala nepřetržitě dva dny," podotkl k podmínkám v dějišti Her komentátor ČT Jiří Rejman. Závod nicméně v pondělí odjely ženy a počasí v Soči je už údajně podstatně lepší.

11:30 Biatlon - závod s hromadným startem - muži (Moravec, Soukup)

Sport
zdroj: ČT4

Kvarteto sjezdařek čekají dvě kola obřího slalomu

Soutěže alpského lyžování pokračují obřím slalomem žen, do něhož zasáhne trojice českých lyžařek – Martina Dubovská, Kateřina Pauláthová a Šárka Strachová. Poslední z jmenovaných už v Soči o svých výkonech diváky přesvědčila: superkombinace jí vyšla výtečně. Deváté místo po nejrychlejším času ve slalomu jsou excelentním výsledkem v největší možné konkurenci. Závod nakonec nepojede Klára Křížová, která taktéž v Soči předvedla slibné výsledky.

6:30 Sjezdové lyžování - 1. kolo obřího slalomu žen (Dubovská, Pauláthová, Strachová)10:00 Sjezdové lyžování - 2. kolo obřího slalomu žen (Dubovská, Pauláthová, Strachová)

Sdruženáře čeká velký můstek

Závod na velkém můstku čeká sdruženáře. Nad celým závodem se vznášel jeden podstatný otazník, a to zda pojede na Hrách už jednou zlatý Eric Frenzel. Toho v Soči sklátila virová infekce a sám lékař výpravy odhadl jeho šance na start na "sotva padesát na padesát." Poslední vyšetření však rozhodla, že Frenzel je připraven nastoupit.

Eric Frenzel
zdroj: AP Photo autor: Matthias Schrader

Do závodu zasáhnou i čeští sdruženáři, kterým předchozí závod na středním můstku příliš nevyšel. Zklamal především Miroslav Dvořák, který nyní bude doufat hlavně v kvalitnější skok. Opačné problémy má dvojice Pavel Churavý a Tomáš Portyk – slušné skoky jsou u nich většinou pohřbeny pomalejšími běhy. České kvarteto doplní na středním můstku 25. Tomáš Slavík.

Úterní program na zimních olympijských hrách:

6:30 Sjezdové lyžování - obří slalom ženy (Dubovská, Křížová, Pauláthová, Strachová),
7:30 Snowboarding - snowboardcross muži (Bakeš, Novák),
10:30 Severská kombinace - velký můstek - muži (Dvořák, Churavý, Portyk, Slavík),
10:30 Rychlobruslení na krátké dráze - 1 000 m ženy rozjížďky (Novotná),
11:30 Biatlon - závod s hromadným startem - muži (Moravec, Soukup),
11:56 Rychlobruslení na krátké dráze - štafeta 3 000 m ženy,
13:00 Severská kombinace - 10 km (Dvořák, Churavý, Portyk, Slavík),
14:00 Rychlobruslení - 10 000 m muži,
16:15 Boby - ženy 1. a 2. jízda,
18:00 Hokej - muži - osmifinále ČR - Slovensko,
18:30 Akrobatické lyžování - U-rampa muži. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy