Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slunce? Lasery? Zimní olympiáda pomalu roztává

Soči - Šestý, ne tak úplně zimní den olympiády se točil hlavně kolem překvapivě teplého počasí v Soči. Sociální sítě se bavily obrázky vyletněných sportovců a zabodovalo také virální video s tématikou Hvězdných válek v trochu olympijském prostředí.

Videomontáž s tématikou Hvězdných válek je virálním videem dne (video naleznete dále v článku)
zdroj: YouTube Natholdetpaatv2

Hokejoví veteráni

I přes prohru se Švédy v prvním hokejovém zápase olympijského turnaje si naši hokejisté nenechali zkazit náladu. Na oficiálním facebookovém profilu Jaromíra Jágra se objevil jeho snímek, pod který připsal gratulaci sobě a Petru Nedvědovi ke společným brzkým 84. narozeninám. Jágr totiž za dva dny oslaví své dvaačtyřicáté narozeniny. Český tým je v hokejovém turnaji nejstarší, s věkovým průměrem třicet let.

Infografika věkového složení týmu hokejového turnaje
zdroj: ČT sport autor: ČT sport

Během olympiády oslaví narozeniny také další členové hokejového týmu - Michal Frolík a Martin Hanzal. V olympijské vesnici oslavil své dvacáté sedmé narozeniny také Antonín Hájek, který reprezentuje český tým ve skocích na lyžích.

Virální video z předaleké galaxie Soči

Dnešní tvůrčí aktivitu na sociálních sítích ocení především (ale nejen) fanoušci kultovní filmové sci-fi série Hvězdné války. Pády jednotlivých sportovců musely být nepříjemné, ale při sledování virálního videa s tématikou zasněžné planety Hoth se jistě neubráníte úsměvu.

Vyletněná zimní olympiáda

Přestože se jedná o zimní olympijské hry, při pohledu na slunečné svahy se zdá, že se tu sportovci s lyžemi a zimním vybavením ocitli omylem. V Soči je takové teplo, že na pláži se pohybují lidé svlečení do půl těla a podobně odkládají vrstvy také sportovci. 

Freeskieři dnes sundali zimní bundy a závodili pouze v tričkách, běžkyně na lyžích závodily 10 kilometrů klasicky v nátělnících. O pro zimní olympiádu nepříliš vhodném počasí vznikly prakticky okamžitě vtipy a i samotní sportovci se nad nezvyklými podmínkami dobře baví.

Shrnutí dalších zajímavostí ze sociání sítí najdete v dalším ze vstupů divize Nových médií:

Hlavní zprávy