Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Semifinále si zahrají hokejistky Švédska a Švýcarska

Soči - Hokejistky Švédska zdolaly ve čtvrtfinále v severském derby Finsko 4:2 a oplatily tak Finkám porážku ze souboje o bronz na minulé olympiádě ve Vancouveru. V semifinále se Švédky pokusí zopakovat překvapení z olympiády v Turíně z roku 2006, kde americký výběr v boji o finále zdolaly a získaly historické stříbro. Ve druhém čtvrtfinále podlehly domácí Rusky 0:2 Švýcarkám, které vyzvou obhájkyně titulu Kanaďanky.

Radost hokejistek Švédska
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek

Dlouho bezbrankový stav mezi Finskem a Švédskem v hale Šajba prolomila ve 34. minutě Finka Hoviová. Švédky vyrovnaly po 48 vteřinách třetí části, kdy využila přesilovku Borgqvistová, a v 46. minutě otočila stav Westerová.

Hned za 12 sekund smazala ztrátu Nuutinenová, ale v 56. minutě vstřelila vítěznou branku v početní výhodu Eliassonová. Při finské power play se trefila ještě Nordinová.

V semifinále se Švédky pokusí zopakovat překvapení z olympiády v Turíně z roku 2006, kde americký výběr v boji o finále zdolaly a získaly historické stříbro.

Švýcarky se ujaly vedení v 11. minutě díky trefě Stefanie Martyové. Ruská snaha o vyrovnání byla marná a gólmanka Schellingová pochytala celkem 41 střel. Výsledek dovršila 21 vteřin před koncem při power play do prázdné branky domácího týmu Stalderová.

Čtvrtfinále:

Finsko - Švédsko 2:4 (0:0, 1:0, 1:4)

Branky: 34. Hoviová, 46. Nuutinenová - 41. Borgqvistová, 46. Westerová, 56. Eliassová, 60. Nordinová.

Rusko - Švýcarsko 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky: 11. S. Martyová, 60. Stalderová.

Semifinálové dvojice: USA - Švédsko, Kanada - Švýcarsko.

Česká televize nevlastní práva (//faq/otazka-tydne/109/) na šíření záznamů a sestřihů hokejových utkání ZOH na internetu. Děkujeme za pochopení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články