Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Samková po tréninku: Jelo to moc rychle. Jdeme na výhru, dodává kouč

Soči - Snowboardistce Evě Samkové se první trénink na olympijských hrách příliš nepovedl, česká reprezentantka ale dál zůstává velkou favoritkou na stupně vítězů ve snowboardcrossu. Samková si chce ještě den před závodem najet během soboty do detailů trať, protože její prkna prý jezdí tak rychle, že všechny skoky přelétává, místo aby byla stále v kontaktu se sněhem. "Nedala jsem ani jednu jízdu vcelku, protože jsme se rozhodli namazat prkna jako na závod," uvedla.

Eva Samková
zdroj: Czech Snowboarcross Team autor: Vít Chalupa

Samková v prvních třech jízdách pokaždé spadla. "Začal mě trochu bolet zadní stehenní sval. Fyzioterapeutka mi to uvolňovala a dávala na startu tejpy," prozradila. Trať jí zatím příliš nesedí. "Pořád ty skoky přelétávám, jsem tam nějaká moc rychlá," řekla.

Dvacetiletá snowboardistka je trojnásobnou mistryní světa mezi juniory. V této sezoně vyhrála dva závody světového poháru, i když se mezitím potýkala s lehce bolavým kolenem. Na prestižních zámořských X-Games byla druhá. "Jdeme na výhru. Víme, že jezdí ze všech nejlíp," řekl kouč Jakub Flejšar. "Že jí to dneska nešlo, je její hlavou. Je zvyklá být nejlepší ze všech, najednou dvakrát někde spadla a nakrkla se sama na sebe," vysvětlil.

Samková jezdí v této sezoně na nových prknech, angažovala i kanadského servismana. A je to znát. "Musím si vždycky přibrzdit, pak už jsem ty skoky dala," řekla po několikáté jízdě. Perou se s tím prý ale všichni. "Zítra už to bude lepší," věřila Samková před posledním tréninkem.

Trať je podle Samkové náročná, jako první si ji směla projet už dnes jako testovací jezdec. Zvládla to ale jen jednou. "Je náročnější, ale kreativní. Je to pěkná trať. Je právem na olympiádě, není to ostuda," uznala Samková. Až do dnešního dne musela celý týden jezdit volně. "Na svazích se moc nedá jezdit, protože jsou všude nějaké závody. Našli jsme si takové dva skoky, včera jsme trénovali prkna," uvedla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články