Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Samková: Nejde mít malé ambice, ale na Soči se snažím nesoustředit

Praha – Snowboardistka Eva Samková má před sebou důležitou sezonu. V ideálním případě by pro ni měla vyvrcholit na olympijských hrách v Soči. Dvacetiletá medailová naděje přitom začala ve snowboardcrossu závodit teprve před pěti lety. "Ale nejde mít malé ambice. Minulý rok jsem byla ve světovém poháru čtvrtá," uvedla v rozhovoru pro Českou televizi.

Eva Samková
zdroj: Czech Snowboarcross Team autor: Vít Chalupa

Samková se prý z blížící se zimní olympiády nestresuje, přípravu na novou sezonu ale raději zahájila o dva měsíce dříve. Strávila šest týdnů na sněhu na Novém Zélandu, byla i na několika kempech na ledovcích v Evropě. "Před třemi dny jsem se vrátila z Finska. Bylo tam světlo tři hodiny denně a jezdili jsme dvakrát denně. Bylo to trochu monotónní," uvedla snowboardcrossařka.

Kromě volného ježdění trénovala i jednotlivé segmenty, zatáčky, skoky a boule na postavené freestylové trati. Její předloni operované zkřížené vazy v koleně jsou v pořádku. "Horší jsou ale vyskakovací ramena. Potřebuju je posílit, mám je slabá. Celkově jsem se ale ve fyzické kondici zlepšila, nohy mám silnější. V ježdění už se jen dopilovávají malé technické věci a to jde pomalu," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Snowboardistka Eva Samková

Cílem Samkové pro nadcházející sezonu je pravidelně končit ve světovém poháru na stupních vítězů a v Soči se pokusit o medaili. "Mám šanci, ale je to snowboardcross. Hlavně si já na sebe nesmím v hlavě vytvořit nějaký tlak. Beru tu sezonu celkově," řekla s tím, že podle oficiální zprávy by trať v Soči měla být stejná jako loni. "Má velké skoky, klopenky, líbí se mi."

V soutěži Král bílé stopy se letos umístila na druhém místě. "Vůbec jsem to nečekala, nevím, čím jsem si to zasloužila. Asi těmi výsledky," řekla se smíchem. "Byla jsem samozřejmě nadšená," dodala. První závod česká Samkovou už o víkendu v Rakousku, odkud přejede do Itálie na univerziádu a bude pokračovat do Kanady na další díl světového poháru.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články