Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Sáblíková chce na Hry do Ria - jako cyklistka

Soči - Rychlobruslařka Martina Sáblíková si stanovila další cíl - ráda by se kvalifikovala na letní olympijské hry v roce 2016 v Riu de Janeiro v cyklistice. Den po triumfu na trati 5000 metrů na zimních hrách v Soči přiznala, že by ráda okusila atmosféru letních her.

Vítězné gesto Martiny Sáblíkové
zdroj: REUTERS autor: Marko Djurica

"Zajímal by mě pocit startovat na letní olympiádě. V cyklistice jsou jiná jména, jiná výkonnost. Netroufnu si říct, že bych bojovala o placku, ale byla by to výzva. Vyzkoušet si to musí být pecka," řekla Sáblíková před slavnostním předáváním medailí v olympijském parku v Soči.

Šestadvacetiletá česká reprezentantka se cyklistice věnuje již řadu let jako doplňkovému sportu, je několikanásobnou domácí šampionkou a startovala i na mistrovství světa. Vidina účasti v Riu je pro ni další motivací v úspěšné kariéře.

"Motivace je jednoduchá. Pořád chci být nejlepší. Pořád je co překonávat. I letní olympiáda je v tomhle motiv. Fakt bych se tam chtěla podívat, bude to ale hodně těžké," přiznala Sáblíková.

Momentálně se chce soustředit na dokončení současné zimní sezony, na cyklistiku přijde řeč až poté. "Musela bych se tam kvalifikovat, což nebude jednoduché. Uvidíme, jak na tom budu fyzicky i psychicky. Nechtěla bych udělat nějakou botu, abych se strhala," vysvětlovala trojnásobná olympijská vítězka.

Na rozhodnutí má ještě rok času. O účastnických místech se totiž bude rozhodovat v příští sezoně. "Teď je brzy. Momentálně, když mi někdo řekne 'kolo', tak mám plán nastavit si 140 pulsů a jet si pohodičku. Kochat se krajinou a vypnout. Krásně se odreagovat," usmívala se rodačka z Nového Města na Moravě.

V případě, že by se opravdu rozhodla naplno se cyklistice věnovat, čeká ji zřejmě debata s trenérem Petrem Novákem o disciplíně, na kterou se zaměřit. Sama preferuje časovku. "Petr mě ale bude chtít hodit do horských kol nebo hromadných startů. A toho se bojím," přiznala.

Už nyní má ale předjednanou možnost kvalitní přípravy společně s týmem Etixx, který je farmou elitního týmu Omega Pharma-Quick Step, podporovaného českým miliardářem Zdeňkem Bakalou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články