Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rychlobruslařka Novotná pojede do Soči, má jistou účast na krátké dráze

Kolomna (Rusko)/Praha – Zimní olympijské hry v Soči budou i s rychlobruslařkou na krátké dráze Kateřinou Novotnou. Česká jednička si výsledky v závodech Světového poháru v Turíně a Kolomně zajistila umístění v elitní třicítce na tratích 1000 a 1500 metrů. Definitivní jistotu olympijského startu ale získá Novotná až v polovině prosince, kdy Mezinárodní bruslařská unie (ISU) zveřejní seznam účastníků her.

Rychlobruslařka Kateřina Novotná
zdroj: ISIFA

"Stejně jako ostatní země jsme si to ale již spočítali a vyšlo to. Kvalifikovala jsem se. I když oficiální výsledky vyjdou až za měsíc," řekla Novotná. ISU plánuje zveřejnit seznam účastníků 21. prosince.

Na postupu Novotné nic nezmění ani nedělní výsledky v Kolomně, kde se uzavře program letošního Světového poháru. "Už se dojíždí jen koncové závody, od čtvrtfinále výše. Půjde jen o to, jak se to zamíchá vepředu. Lidi na konci jsou ale známí," uvedla devětadvacetiletá reprezentantka, která se může těšit na čtvrtou olympiádu. Startovala už v Salt Lake City, Turíně i Vancouveru.

Evropská šampionka z roku 2010 před sezonou předpokládala, že k postupu do Soči bude potřebovat v Turíně nebo Kolomně postoupit do čtvrtfinále, což se jí ani jednou nepodařilo. Přesto se kvalifikovala."Na obou závodech startovalo hodně lidí, takže se někdy jezdily předpředrozjížďky. Takže jsem na tisícovce dvakrát postoupila a dostala jsem se jen do rozjížďky, kde jsem skončila 26., což bodově stačilo, abych se kvalifikovala," vysvětlila Novotná.

Rodačka z Benátek nad Jizerou se v Soči představí v závodech na 1000 a 1500 metrů, na nejkratší pětistovce se ji postoupit nepodařilo. "S tím jsem ale celkem počítala, letos mi moc nejde a nedařilo se mi postupovat mezi třicítku. Dvě delší tratě jsou pro mě důležitější," uvedla Novotná, která se v pondělí vrátí do Česka a začne se připravovat na olympiádu.

Ještě před hrami ji ale čeká start na lednovém mistrovství Evropy v Drážďanech. "Teď začne druhá část přípravy, ta hlavní. Abych se dostala do maximální formy na konec ledna, na únor. Budeme doma, žádné soustředění nebo výjezdy nechystáme. Zavřeme se na zimáku v Benátkách nad Jizerou a budeme trénovat tam," dodala Novotná.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články