Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Rekordmanka Björgenová už asi další olympijské medaile nepřidá

Soči - V posledním ženském běžeckém závodu v Soči se Marit Björgenová díky zisku šesté zlaté medaile stala nejúspěšnější sportovkyní v historii zimních olympijských her. Rekordní sbírku deseti medailí už ale nejspíš nerozšíří, se startem v Pchjongčchangu za čtyři roky totiž nepočítá.

Marit Björgenová se občerstvuje během bruslařské desítky
zdroj: ČTK/AP autor: Dmitry Lovetsky

"Čtyři roky jsou dlouhá doba a já nemládnu. Taky přemýšlím o tom, že bych měla rodinu. Na devadesát procent tam závodit nebudu," uvedla po triumfu v závodu na 30 km volnou technikou třiatřicetiletá lyžařka, jejímž přítelem je Fred Börre Lundberg, olympijský vítěz v severské kombinaci z Lillehammeru 1994.

Dvanáctinásobná mistryně světa a trojnásobná vítězka světového poháru plánuje, že bude závodit do světového šampionátu ve Falunu v příštím roce a pak se rozhodne o své budoucnosti.

V historickém pořadí nejlepších sportovců na zimních hrách předstihla někdejší sovětskou rychlobruslařku Lidiji Skoblikovovou a ruskou běžkyni Ljubov Jegorovovou. Před Björgenovou zůstali pouze její krajané biatlonista Ole Einar Björndalen a běžec Björn Dählie.

Ze čtyř olympiád vytěžila Björgenová celkem deset medailí, čímž vyrovnala mezi ženami rekordní bilanci sovětské legendy Raisy Smetaninové a Italky Stefanie Belmondové. "Až skončím s lyžováním, budu třeba myslet na to, kolik těch medailí mám. Teď to pro mě zase tak moc neznamená," prohlásila vítězka rekordních 64 závodů světového poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články