Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pro Novotnou je konec na patnáctistovce short tracku už po rozjížďce zklamáním

Soči - Rychlobruslařka Kateřina Novotná ve své jízdě skončila na posledním šestém místě, na postupující trojici ztratila půl sekundy. Mistryně Evropy z roku 2010 Novotná startuje na čtvrtých Hrách, v Turíně dojela šestá na pětistovce. V Soči ji ještě čeká úterní závod na kilometrové trati. V Soči zvítězila obhájkyně zlata z Vancouveru Číňanka Čou Jang. Stříbro získala Sim Sok-he z Koreje, třetí ve finále dojela Italka Arianna Fontanaová, která už vybojovala stříbrnou medaili na pětistovce.

Kateřina Novotná (114) v rozjížďce short tracku na 1500 metrů
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Devětadvacetiletá česká reprezentantka se po startu nakrátko dostala do čela, pak nějaký čas jezdila na třetím místě. Na další zvýšení tempa ale nedokázala zareagovat, klesla na poslední pozici a tu už nevylepšila ani ve finiši.

"Jsem zklamaná," řekla Novotná, která ve své rozjížďce narazila i na úřadující olympijskou šampionku na této trati Čou Jang z Číny. "Asi jsem vyrazila dopředu moc brzy a pak jsem tam nedokázala být v pravou chvíli," konstatovala svěřenkyně trenéra Jindřicha Paříka.

"Šest osm kol před koncem s tím musí člověk počítat, začíná se hodně zrychlovat. Je potřeba být více vpředu, což se mi nepodařilo. Kdo se udrží na čele, většinou pozici udrží. Já jsem tam nebyla a už jsem se tam nedostala," litovala.

Kateřina Novotná
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Navíc ve chvíli, kdy plánovala, že předjede Kanaďanku Marianne St-Gelaisovou, ji předstihla i Japonka Jui Sakaiová. "A to už jsem byla hotová úplně," hořce se pousmála.

Při tréninku v Soči se však cítila dobře a věřila, že do semifinále postoupí. "Měla jsem na třetí místo. Záleží, jak se jízda vyvrbí. Bylo to hodně vyrovnané. Led je rychlý, je potřeba dostat se co nejdříve dopředu a udržet se na čele," řekla Novotná.

Teď se pokusí v Soči oklepat z dnešního nezdaru a uspět na kilometru. "Jsou dva dny do dalšího závodu. Musím se dát psychicky dohromady. Jsem hodně zklamaná. Musím se nabudit. Snad bude bitva na kilometru lepší," přála si.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články