Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pot, slzy a… slzy

Neskutečná dramata přinesly boje o medaile v ženském hokejovém turnaji. Utkání o bronz jsme komentovali z našeho vysoko položeného stanoviště v hale Bolšoj a porovnání s večerem předtím bylo ohromné. Tempo našeho zápasu s USA umocněné pozicí blízko ledu bylo úchvatné, tady jako by se zastavil čas.

Martin Hosták
zdroj: ČT24 autor: V Rejl

Nicméně drama se nakonec dostavilo, Švýcarky zápas otočily, nešťastné Švédky v dlouhé powerplay inkasovaly z hole nejmladší hráčky turnaje, patnáctileté Müllerové. Není divu, že se nám zdála z té výšky maličká – 160 cm, 50kg to jsou parametry holčiny, která zařídila Švýcarsku historický úspěch.

To, co neuvidíte ani po nejdramatičtějším zápase mužů o bronz, byl příval emocí po utkání. V ženském hokeji má bronz pro evropská děvčata cenu zlata, výkonnostní nůžky se stále více rozevírají, zámořské týmy hrají svoji soutěž.

Brečely tak nešťastné Švédky, se sklopenými hlavami nevěřily, že si v poslední třetině prohrály medaile. A brečely i Švýcarky, které ne a ne se nasytit vítězných tanečků, až z toho většina týmu skončila v slzách štěstí. Nádherná podívaná, vždyť sport, to jsou především emoce.

Snad ještě větší drama přinesl závěr finále, je neuvěřitelné, co udělá s padesát pět minut lepším týmem jeden inkasovaný gól. Američanky se úplně sesypaly, netrefily prázdnou branku a v prodloužení si slzy štěstí vyhrály Kanaďanky.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články