Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pljuščenko: Nabídl jsem, že odstoupím, ale Kovtun byl nemocný

Soči - Jevgenij Pljuščenko prý ruskému svazu dopředu oznámil, že má problémy se zády, a nabídl, že se startu v individuální soutěži vzdá a nechá se zastoupit náhradníkem. Jednatřicetiletý krasobruslař a majitel čtyř olympijských medaili, který nakonec ze soutěže odstoupil bezprostředně před svým krátkým programem, to řekl v rozhovoru pro Sovětskij Sport.

Jevgenij Pljuščenko odstoupil před krátkým programem
zdroj: AP Photo autor: Vadim Ghirda

Olympijský šampion z Turína na ruském šampionátu prohrál s osmnáctiletým Maximem Kovtunem, na Hry se nominoval díky kontrolní jízdě před rozhodčími. Ruskému týmu pomohl ke zlatu v premiérové soutěži družstev, ale pak ho přemohly bolesti zad a odstoupil. V Rusku se kvůli tomu stal terčem kritiky.

Nyní se Pljuščenko brání s tím, že vedení národní krasobruslařské federace prý o jeho potížích vědělo. "Nabídl jsem svazu své odstoupení," prohlásil. Činovníci pak začali shánět Kovtuna, který by ho mohl nahradit, jenže ten byl údajně nemocný.

Pljuščenko se tak rozhodl bojovat do poslední chvíle. "Chtěl jsem udělat všechno pro zemi, pro tento sport, pro fanoušky," řekl. Při rozjížďce se však jeho potíže vystupňovaly natolik, že pořádně ani necítil nohy. Z boje o medaile odstoupil a bezprostředně poté ukončil kariéru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články