Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pančochová prošla do semifinále v U-rampě

Soči - Snowboardistka Šárka Pančochová postoupila do semifinále olympijského závodu v U-rampě. Pátá žena z nedělního slopestylu, v němž měla těžký pád a zůstala otřesená, obsadila ve své kvalifikační skupině osmé místo a bude bojovat o finále.

Třiadvacetiletá Pančochová při pádu ve slopestylu rozbila helmu, ale hned druhý den už v U-rampě v Extreme parku ve středisku Roza Chutor trénovala a rozhodla se do závodu nastoupit. "Jsem ráda, že jsem do toho šla. Všechny holky byly happy, že jsem zpátky, protože to mohlo být horší. Trochu jsem z toho ještě namožená, ale psychicky špatná ne," ujistila.

V první jízdě po pátém skoku (frontside 720 stupňů) dopadla moc hluboko do rampy a spadla. Ve druhé jízdě si však polepšila na 66,25 bodu a účast v semifinále pro 12 závodnic si zajistila. Do finále jich projde šest. "Budu tomu muset naložit, není jiná možnost. Zkusím dát lepší jízdu a uvidím. Ta výška, jak skáču, mi docela hraje do karet, a když tam dám dva technický triky, mohla bych třeba postoupit," uvedla.

Zdravotně je na tom Pančochová dobře, byť ji ještě pořád trochu bolí krk. "Je to zase o dost lepší než včera," řekla. Nechyběly jí moc ani tréninky vynechané kvůli regeneraci po pádu. "Ty tréninky prý nebyly kvůli špatné rampě tak dobré, takže jsem o moc nepřišla." Nyní ji čeká ještě trénink před semifinále. "Dělám tam frontside 720, ale je to dost zavřený a posílám mě to dovnitř. Budu to asi muset změnit," přemítala. "Rampa je dneska dobrá, taková měkčí, to mi docela vyhovuje, míň se bojím zkoušet triky. Je to super," prohlásila Pančochová.

Šárka Pančochová po kvalifikaci:

Šárka Pančochová"Jsem ráda, že jsem do toho šla. Všechny holky byly happy, že jsem zpátky, protože to mohlo být horší. Trochu jsem z toho ještě namožená, ale psychicky špatná ne. Je to zase o dost lepší než včera. Rampa je dneska dobrá, taková měkčí, to mi docela vyhovuje, míň se bojím zkoušet triky. Je to super."

Z každé ze dvou kvalifikačních skupin postoupily rovnou do večerního finále tři nejlepší. Ze skupiny s Pančochovou to byly Američanka Kelly Clarková, Španělka Queralt Castelletová a Sophie Rodriguezová z Francie. Před čtyřmi lety na olympiádě ve Vancouveru obsadila v U-rampě 14. místo.

Jen pár minut před startem kvalifikace přišla úřadující mistryně světa v U-rampě Arielle Goldová o účast na zimní olympiádě v Soči. Při tréninku ve středisku Krasnaja Poljana si sedmnáctiletá Američanka poranila rameno a nemohla nastoupit.

Nejmladší členka amerického týmu měla stejně jako její krajanky Kelly Clarková, Hannah Teterová a Kaitlyn Farringtonová bojovat v U-rampě o medaili. Po pádu však skončila na nosítkách, a i když nakonec odešla po svých, do kvalifikace se zotavit nestihla. V olympijské U-rampě tak rodinu Goldových reprezentoval jen Ariellin bratr Taylor, který v mužském závodě obsadil čtrnáctou příčku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články