Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Olympiáda táhne. ČT sport je nejsledovanějším kanálem

Praha - Již druhý víkend po sobě je Česká televize leaderem televizního trhu, program ČT sport pak nejsledovanějším kanálem z hlediska celodenního podílu na publiku. Významně k tomu přispěl zejména sobotní zápas našich hokejistů se Švýcarskem, s více než 1,6 milionu diváků vůbec nejsledovanější víkendový pořad České televize. Rekordní zájem je také o on-line přenosy. Kapacitu pro jejich sledování zvýšila Česká televize na 280 tisíc diváků ve stejnou dobu, což je dvojnásobek možností poskytnutých divákům při LOH v Londýně nebo mistrovství světa v hokeji. Jen finálovou jízdu snowbaordistky Evy Samkové sledovalo v přímém přenosu 818 tisíc diváků při podílu 36,71 procenta, následný odpolední sestřih závodu již téměř 850 tisíc.

Česká televize dominovala televiznímu vysílání po celý víkend, její sobotní podíl dosáhl 46,37 procenta. "V sobotu dosáhl jen kanál ČT sport výkonu 24,04 procenta, čímž přesně vyrovnal výsledek z minulé neděle. Pro oba dny se jednalo o druhý nejlepší výkon v historii kanálu ČT sport. Zároveň ČT sport zaznamenal rekord z hlediska podílu na publiku za celý týden, hodnota 18,30 procenta je nejlepším výsledkem v historii kanálu," podotýká vedoucí výzkumu programu a auditoria Renata Týmová.

Sobotu na obrazovkách České televize opanoval hokejový zápas mezi Českem a Švýcarskem. Třetí vystoupení našich hokejistů na ZOH si nenechal ujít 1 milion 632 tisíc diváků. Zápas byl nejsledovanějším přenosem v dosavadním průběhu ZOH, a překonal tak i závod rychlobruslařek na 3 000 m, ve kterém získala stříbro Martina Sáblíková.

Zlatou jízdu Samkové sledovalo více než 800 tisíc diváků

Nejen zápasy Česka poutají diváky – přenosy z hokejového turnaje se staly druhými nejsledovanějšími, a to jak v sobotu, tak i v neděli, kdy sledovanost zápasu mezi Ruskem a Slovenskem překonal pouze přenos závodu štafety mužů na 4x10 km, kde naši lyžaři obhajovali bronz z Vancouveru. Závod vidělo 1,1 milionu dospělých diváků. Dopolední zisk zlaté medaile snowboardistky Evy Samkové pak zhlédlo 818 tisíc diváků při share 36,71 procenta, následný odpolední sestřih závodu již téměř 850 tisíc.

Olympiádu sledují diváci nejen na televizních obrazovkách. Přenosy hokeje je možné sledovat také na čtyřech velkoplošných obrazovkách v Olympijském parku na pražské Letné. Do včerejšího dne jej navštívilo přes 233 000 lidí. Hokejový zápas české reprezentace se Švýcary pak na Letné vidělo patnáct tisíc návštěvníků. Díky olympiádě se zvedla i celková návštěvnost stránek České televize. Denní počet návštěv portálu ČT sport překonal v minulém týdnu několikrát půl milionu reálných uživatelů.

Zdroj
ČT

Hlavní zprávy

Nejčtenější články