Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Odpočinek před klíčovými zápasy – na tréninku se sešlo šest hráčů

Soči - Po včerejší porážce se Švýcarskem se na ledě na dobrovolném tréninku objevilo jen šest českých hráčů. Jinak tým čeká dnes hlavně odpočinek a regenerace. Trenéři se věnovali mapování možných soupeřů pro osmifinále. Hadamczik přímo v hale sledoval souboj Norska a Rakouska, přípravy se naplno rozběhnou až večer. Nejpravděpodobněji se jeví další zápas s Lotyšskem, nad kterým reprezentace v základní skupině vyhrála 4:2.

"V předešlých dvou dnech jsme odehráli dvě náročná utkání," vysvětlil asistent Josef Paleček, proč hokejisté netrénovali v plném složení. Na ledě se objevil jen jediný hráč, který nastoupil proti Švýcarsku - obránce Radko Gudas. Pětice Alexander Salák, Jakub Kovář, Jiří Novotný, Lukáš Krajíček a Michal Rozsíval prohru 0:1 sledovala z tribuny nebo ze střídačky.

Do kabiny arény Bolšoj zavítali i někteří další hráči, věnovali se ale jen regeneraci. "V podvečer máme naplánovanou společnou večeři," řekl Paleček. Celá výprava se chystala na steak. "Chceme se trochu odreagovat, někteří hráči jsou tady již od 6. února. Pořád chodíme do stejné jídelny, na stejné jídlo. Proto jsme se rozhodli pro změnu," uvedl asistent Aloise Hadamczika. Večer se několik hráčů chystá fandit Karolíně Erbanové na rychlobruslení.

Může se opakovat situace z Vancouveru

Nejpravděpodobnějším soupeřem českého týmu v osmifinále je Lotyšsko. "Opravdu to tak vypadá a počítáme i s touto variantou. Už jsme s nimi v Soči hráli, víme, o co jde. Každý zápas je těžký a jednoduché to nebude ani v případě, že s nimi budeme hrát podruhé," podotkl Paleček. Na stejného soupeře Češi narazili v osmifinále před čtyřmi lety ve Vancouveru, kde s ním také hráli už v základní skupině. V osmifinále čeští hokejisté vyhráli až gólem Davida Krejčího v prodloužení 3:2.

O změnách v sestavě ještě není jasno

Jedním z hlavních úkolů českého týmu před prvním kolem play-off olympijského turnaje je zlepšit přesilové hry. Zatím Jaromír Jágr a spol. dokázali využít jen jednu početní výhodu ve třech zápasech. "Je pravda, že přesilovky nám moc nejdou. Když se koukáme na přesilovky soupeřů a naše, tak my pořád hledáme finální přihrávku, místo abychom zakončili," přiznal Paleček. Nevyloučil ani změny ve speciálních formacích. "Bavíme se o tom sami (trenéři) i s hráči," řekl.

Rozhodnutí o případných změnách bude souviset i se zdravotním stavem Patrika Eliáše, který je nemocný a minulý zápas vynechal. "Teplota už mu klesla, ale stále se necítí nejlépe. Uvidíme, jak na tom bude v pondělí," dodal Paleček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články