Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Očekávání mě nesvazuje, tvrdí Březina. Sezona ho vyjde na milion

Soči - Krasobruslař Michal Březina vstoupí do olympijské soutěže až ve čtvrtek krátkým programem, už teď se ale na své vystoupení připravuje v hale Iceberg. Velká očekávání jej prý ale nesvazují. "Přijel jsem podat hlavně dobrý výkon," hlásí. S kvalitou tamního ledu je spokojen a doufá, že na něm dobře zajede.

"Na svůj výkon se snažím nemyslet. Nesoustředím se na to, že bych měl dovézt medaili," tvrdí Březina, pro kterého je nejdůležitější dobrá kvalita ledu. "A ta je v Soči perfektní – jak v hlavní, tak i tréninkové hale. Nevím, jak se jim to povedlo, ale ty ledy jsou úplně stejné," dodal.

Na závodech je přitom Březina zvyklý, že tréninková hala má zcela jiný led než závodní, takže si závodníci musí zvykat. Naopak čeští hokejisté si už postěžovali, že led v aréně Bolšoj je na špatné úrovni. "Kluci říkali, že jejich led je hrozně měkký. Nám to naopak nevadí, je to pro nás výhoda. Čím měkčí led, tím se lépe skáče," říká Březina.

Tipuje, že zlato by měl v soutěži brát španělský krasobruslař Javier Fernández. "Když zajede dobře, mohl by porazit i Patricka Chana. Ale to si můžeme říkat, jak chceme, záleží na tom, jak kdo zajede v ten moment, kdy se to počítá," vysvětluje.

Březina si myslí, že u rozhodčích stále z části platí, že čím větší jméno, tím větší oblíbenost. "Je to tam trochu vidět, ale pomalu to ustupuje a čím dál víc se závody vyhrávají podle výsledků. Ale krasobruslení je pořád subjektivní sport a rozhodčí hrají velkou roli."

Za sebou má náročnou sezonu plnou cestování. "První závod jsem měl ve Slovinsku, pak jsem letěl do Japonska, závodil jsem i v Kanadě a Francii, takže jsem toho nalítal dost. Na závody jezdíme tak jednou za měsíc," říká Březina, který během roku trénuje v New Jersey.

"Zlatou kartu vylítanou nemám, protože letenky se objednávají podle toho, jak jsou nejlevnější, abychom na ně v průběhu sezony vůbec měli. Ale uživit se tím určitě dá. Musím poděkovat krasobruslařskému a olympijskému svazu, protože mi v podstatě platí trenéra a cesty. Bez toho bych nebyl tam, kam jsem se dostal," myslí si Březina, jehož sezona vyjde zhruba na milion korun.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články