Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

O štafetě téměř rozhodnuto: Razým, Bauer, Jakš a finišman Magál

Soči - Trenér běžců na lyžích Miroslav Petrásek má už takřka vyřešený problém, koho v neděli postaví do mužské štafety, která bude v Soči obhajovat olympijský bronz z Vancouveru. Po závodě na 15 kilometrů klasicky se ujistil, že Lukáš Bauer je v dobré kondici. A právě nedělní štafeta rozhodne o složení týmového sprintu, o němž se před olympiádou spekulovalo, že by ho mohl jet právě Bauer.

Trenér Petrásek s Lukášem Bauerem
zdroj: ISIFA/LN

Na první klasický úsek nastoupí Aleš Razým, který se však potýkal v Soči se zraněnou Achillovou šlachou a moc se mu nevyvedl ani individuální sprint volnou technikou. "U Aleše (Razýma) to byl takový otazník, ale šel ve čtvrtek poprvé dobrý trénink v klasice. Sice to nebylo úplně ono, ale nezhoršovalo se jeho zranění a zlepšoval se," prozradil Petrásek. Druhý klasický úsek je tradičně vyhrazen Bauerovi.

Dva následující úseky volnou technikou nejspíš pojedou Martin Jakš a Jiří Magál, ale to se může změnit, rozhodne sobotní trénink. "Jakšík se z té nemoci dostal," ujistil Petrásek, jenž má k dispozici ještě Petra Nováka. Jakšovi se totiž moc nedařilo v Soči ve skiatlonu. "Neměl ideální klasiku, ale myslím, že je v pohodě," prohlásil kouč.

O složení týmového sprintu se rozhodne po štafetě podle výkonnosti Jakše s Razýmem, kteří jsou v původní nominaci a byli čtvrtí na světovém poháru v Novém Městě na Moravě. Bauer je ve hře proto, že tratě v areálu Laura jsou hodně náročné a kopcovité a nejsou pro ryzí sprintery.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články