Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Novotný: U-rampa bude zajímavá tím, zda White poprvé skočí svůj trik

Praha - Hlavně na Shauna Whitea se budou upírat zraky fanoušků i odborníků ve finále U-rampy. Je totiž možné, že legendární americký snowboardista v Soči vůbec poprvé skočí tzv. triple cork, otočku třikrát přes hlavu. "Pokud to dá, vyhraje, pokud ne, nemusí," prorokuje český snowboardcrossař Michal Novotný, který se na Hry nepodíval vinou zdravotních obtíží.

Shaun White v Soči
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Sean M. Haffey

"Určitě se na to těším, protože U-rampa je prostě královská disciplína. Bude to nádherné, startovat bude Shaun White, na kterého se všichni těší. Všichni jsou zvědaví, jestli ten triple cork, což znamená otočku třikrát přes hlavu, poprvé na světě v závodě dá," řekl Novotný. "Pokud ano, tak určitě ve finále. To je takový velký otazník, na co všichni čekají," dodal český snowboardcrossař, který v Soči vinou zranění absentuje.

Shaun White je bezesporu stěžejní postavou snowboardových soutěží. Olympijské hry vyhrál už dvakrát - v Turíně i ve Vancouveru. "On je opravdu excelentní, vyhrál i X-Games na skateboardu. Je strašně talentovaný, spoustu triků udělal první. Vyhrál asi nejvíckrát X-Games, prostě největší osobnost," uvedl Novotný na adresu Whitea.

White se na svůj trik, otočku třikrát přes hlavu, dlouze a soustavně připravoval. "Zkusil ji jednou, skončil na měsíc v nemocnici. Pak ji zkusil podruhé a zase skončil v nemocnici. Pak ji měl zkusit zase, ale řekl, že to nedá. Takže teď je vlastně chvíle, kdy to možná dá a možná nedá," řekl Novotný. "Pokud to dá, vyhraje, pokud ne, nemusí. Takže to v tom finále bude opravdu zajímavé," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články